Tegeltotaal 2021 - nr. 3

NIEUWS

TegelTotaal 2021 nr. 3

Korte nieuwsflitsen uit TegelTotaal 2021 nr. 3

Uitbreiding Uzin Utz

Tegeltotaal 2021 - nr. 3

© TegelTotaal

Bij Uzin Utz dat onder meer het merk Codex voert, liggen de nieuwbouwplannen klaar. Eind 2024 zullen de nieuw te bouwen poederfabriek en het nieuwe logistieke centrum in gebruik genomen worden. Omdat duurzaamheid een belangrijk speerpunt is voor Uzin Utz, is er bij de nieuwbouw onder meer veel aandacht voor gebruik van duurzame materialen, het gebruik van duurzame energiebronnen en voor biodiversiteit.

➤ Meer ➤

Nieuw 3D vloerensysteem van Schönox

Tegeltotaal 2021 - nr. 3

© TegelTotaal

Met de introductie van de Schönox hybride egaliseer- en nivelleermortels werd een nieuwe verwerkingsdimensie aan het vloerenspectrum toegevoegd. Waar oorspronkelijk alleen gips- of cementgebonden mortels werden toegepast als vloervoorbereiding, maakt Schönox al geruime tijd gebruik van hybridemortels. De vraag hiernaar is duidelijk toegenomen en daarmee is in die lijn verder gedacht.

➤ Meer ➤

Terrassen van Rako lokken vanuit Deense hoogbouw

Tegeltotaal 2021 - nr. 3

© TegelTotaal

Waar in de jaren ’70 cementsilo’s het beeld in de Deense havenstad Aalborg bepaalden, staan nu de hoogste flats van het land. Vorig jaar werden deze ‘Horizons’ van 70 meter gebouwd en dit jaar was de voltooiing aan de beurt. De terrassen op de begane grond vormden een belangrijk onderdeel voor alle bewoners die het straatniveau opzoeken. Het Tsjechische Rako werd uitgekozen om met de serie Outdoor extra grond onder de voeten te bieden.

➤ Meer ➤

Zwembadsystemen van Mapei Nederland

Tegeltotaal 2021 - nr. 3

Mapei Nederland benadrukt naar aanleiding van de column in de vorige Tegel Totaal, dat de webinars vanuit Mapei Italië niet altijd gelden voor Nederland. Het aanbrengen van een coating in zwembaden zou in het zonnige zuiden van Europa mogelijk kunnen, maar niet in het kille Noorden. Daarvoor biedt Mapei Nederland andere zwembadsystemen. Geen coating, maar het Mapelastic waterdichtingsysteem afgewerkt met keramiek, glasmozaïek of natuursteen.

➤ Meer ➤

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 3
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug