Tegeltotaal 2021 - nr. 3

NIEUWS

Markeringen op dakterras
Markeringen op dakterras

Terrassen van Rako lokken vanuit Deense hoogbouw

Waar in de jaren ’70 cementsilo’s het beeld in de Deense havenstad Aalborg bepaalden, staan nu de hoogste flats van het land. Vorig jaar werden deze ‘Horizons’ van 70 meter gebouwd en dit jaar was de voltooiing aan de beurt. De terrassen op de begane grond vormden een belangrijk onderdeel voor alle bewoners die het straatniveau opzoeken. Het Tsjechische Rako werd uitgekozen om met de serie Outdoor extra grond onder de voeten te bieden.

Kaamos

Gekozen werd voor de serie Kaamos, in formaat 60 x 60 cm met 2 cm dikte in grijs en zwart. Esthetisch verantwoord is het zeker te noemen, maar de terrassen zijn vooral technisch interessant, omdat de tegels hoge belastingen kunnen hebben. Met de beide kleuren wordt ook een wandelzone aangegeven en duidelijk gemaakt welke terrassen bij privéwoningen op de begane grond horen en welke voor algemeen gebruik bestemd zijn. In totaal gaat het om 450 m2. Bij de penthouses horen eveneens dakterrassen in dezelfde stijl en ook een café werd voorzien van deze vorstbestendige afwerking.
Nieuwe series

Rako komt in 2021 ook voor binnen met tal van nieuwe series, zodat bewoners van een dergelijk complex aan alle ruimten een individuele uitstraling kunnen geven. Met het oprichten van nieuwe fabrieken voor grote formaten enkele jaren terug is de toekomst van het 137 jaar oude bedrijf gewaarborgd.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 3
pijltje Terrassen van Rako lokken vanuit Deense hoogbouw
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug