Tegeltotaal 2021 - nr. 3

NIEUWS

© Tegeltotaal

Nieuw 3D vloerensysteem van Schönox

Met de introductie van de Schönox hybride egaliseer- en nivelleermortels werd een nieuwe verwerkingsdimensie aan het vloerenspectrum toegevoegd. Waar oorspronkelijk alleen gips- of cementgebonden mortels werden toegepast als vloervoorbereiding, maakt Schönox al geruime tijd gebruik van hybridemortels. De vraag hiernaar is duidelijk toegenomen en daarmee is in die lijn verder gedacht.

Het leidde tot beste van twee werelden in één product met vele toepassingsmogelijkheden. Dit leidde tot het Schönox Renotex 3D Systeem: een dunne hybride mortellaag in combinatie met een dun, driedimensionaal weefsel. Hieronder kan desgewenst een zwevende isolatielaag worden geplaatst, waardoor er een contactgeluidisolatie-verbeterende vloer ontstaat, met en verbetering tot soms 15 dB.

De egalisatie is geschikt voor de meest voorkomende vloerafwerkingen en uiteraard tegels. Hiermee kan op een houten ondergrond zowel geluid- als warmte-isolatie gerealiseerd worden. Allereerst worden steenwol isolatieplaten van 12 mm dik op de houten onderlaag aangebracht. Dan moeten Schönox RS 50 randstroken langs de wanden worden geplaatst, om hier contact te vermijden. Het Schönox Renotex 3D-weefsel komt overlappend op de isolatie te liggen. Tenslotte laat de verwerker de Schönox HS 50 hybride over het hele vlak vloeien met een minimale dikte van 14 mm. En de ondergrond voor elk type afwerking is gereed.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 3
pijltje Nieuw 3D vloerensysteem van Schönox
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug