Tegeltotaal 2022 - nr. 5

NIEUWS

© Tegeltotaal
© Tegeltotaal

Beursnieuws

Het jaar begon met positieve voortuitzichten voor de Italiaanse tegelbranche, zo benadrukt Giovanni Savorani als woordvoerder van de overkoepelende tegelorganisatie Confindustria. We hadden in 2021 met 146 bij ons aangesloten bedrijven een omzet van 7 miljard euro en 20% groei waarvan 28% in eigen land. Dat was te danken aan de vorige regering die subsidies voor de bouw heeft toegekend.

Al snel volgden dit jaar hogere productiekosten die vertragingen hebben meegebracht, zo beaamt Giovanni. Het begon met 31% in ons land en Spanje volgde met soortgelijke cijfers. Italië zit op het hoogste niveau in de productie dus daar vallen direct forse klappen. In een paar maanden tijd zijn de prijzen voor gas (80%) en electra (20%) van 1,4 tot 2,5 miljard gestegen! En er wordt nog een verhoging van 40% verwacht.

Adequaat

De Italiaanse en Spaanse industrieën werken al onderling nauw samen op het niveau van ontwerpen, technieken en productie en dat zal ook moeten gebeuren op het punt van energiebeheersing.
We hebben adequaat gehandeld en benutten de bronnen waar gas gewonnen wordt nog beter. Maar ook internationaal zullen we een grote stap in die richting moeten maken. Samen met Spanje promoten we de tegelindustrie al enkele jaren en die band moet versterkt worden om elkaar te steunen op energiegebied. We moeten samen een reductieprogramma opstellen. De techniek en het design staan op een hoogtepunt maar we moeten er nu voor zorgen dat de tegel betaalbaar blijft.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2022
pijltje TegelTotaal 2022 nr. 5
pijltje Beursnieuws
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug