Tegeltotaal 2022 - nr. 1

NIEUWS

MBI neemt Gebo over

© Tegeltotaal

MBI BV uit Veghel-Meijerijstad heeft de groothandelsactiviteiten & agenturen van Gebo BV uit het Ede overgenomen. De activiteiten van Gebo passen uitstekend bij de strategische ontwikkelingen van MBI oftewel van der Meijdens Beton Industrie. Deze producent van ongewapende betonproducten voor geveltoepassingen en bestrating groeide afgelopen jaren met keramiek voor buiten. Enerzijds ziet het bedrijf veel synergie in het centraal opslaan en distribueren van haar handelsproducten in Ede; activiteiten die nu bij de productievestiging in Kampen plaatsvinden.

Nieuw beleid

Deze stap past in het nieuwe beleid van directeur Hendrik van de Beek die vorig jaar terug trad en al eerder de Eurovite lijmfabriek verkocht aan Job van Snippenberg. Hij neemt in april tijdens de huisshow afscheid en zijn plaats wordt ingenomen door Peter van den Maagdenberg, voormalig commercieel directeur die na ruim 10 jaar werkzaam geweest te zijn bij Media Markt eind dit jaar terugkeerde bij Gebo.

One stop shopping

MBI maakte al eerder een stap in de richting van keramiek met de import van het gepatenteerde buitentegelconcept GeoCeramica. De overname van Gebo voegt hier de import en het agentschap van wand- en vloertegels aan toe. Een logische volgende stap voor verdere groei van het Brabantse familiebedrijf. Met deze overname biedt MBI een one stop shopping formule voor retailbedrijven.
Concreet houdt deze overname van activiteiten van Gebo in dat het geheel als volledig onderdeel van MBI zal gaan opereren onder de naam MBI Trading. De agenturen en logistieke activiteiten van keramische tegels worden samengevoegd op de bestaande locatie in Ede.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2022
pijltje TegelTotaal 2022 nr. 1
pijltje MBI neemt Gebo over
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug