Tegeltotaal 2020 - nr. 3

NIEUWS

Twee nieuwe voegmiddelen bij Codex

© Tegeltotaal

Tegellijmfabrikant Codex heeft twee nieuwe voegmiddelen op de markt gebracht: de multiresistente epoxyharsvoeg- en lijmmortel ‘codex X-Tensive’ en de verbeterde, zwaar belastbare voegmortel ‘codex Resist Neu’. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen met een hoge chemische en mechanische belasting. De nieuwe epoxy voeg- en lijmmortel combineert de eigenschappen die momenteel in de markt gevraagd worden: hoge belastbaarheid in combinatie met eenvoudige verwerking.

De ‘codex X-Tensive’ heeft een smeuïge consistentie, die eenvoudig en vol voegen mogelijk maakt. Het daarop volgende ‘afwassen’ is simpel op gladde, niet gestructureerde oppervlakken waarbij wasmiddelen of een Epo-Pad niet nodig zullen zijn. Ook is Codex erin geslaagd de indringende geur van epoxy bij de ‘X-Tensive’ te beperken. De zwaar belastbare epoxyhars voegmortel is ondanks de soepele verwerking, in uitgeharde toestand zeer goed bestand tegen agressieve chemicaliën, oliën en vloeistoffen, maar ook tegen mechanische belasting. Vanwege een hoog standvermogen is het tevens geschikt voor verwerking aan de wand. Het product is zowel voor binnen- als buitentoepassing geschikt en voor voegbreedtes van 2 tot 12 millimeter. De ‘X-Tensive’ is in een 5 kg kunststof combiverpakking beschikbaar in de gangbare kleuren platinagrijs, beton en antraciet.

Met ‘codex Resist Neu’ is het bekende zandcement voegmiddel doorontwikkeld op het gebied van belastbaarheid en verwerking. De nieuwe voeg is opvallend sterker met toch een fijn en egaal vloeroppervlak als resultaat. Daarbij doet ‘codex Resist Neu’ nauwelijks onder voor een epoxyvoeg, als het gaat om slijtvastheid en druksterkte. Ook is de voeg beduidend prettiger te verwerken. Het invoegen van de fijnkorrelige voegmortel gaat moeiteloos, evenals het daaropvolgende ‘afwassen’. De voegt hardt snel uit, ook bij lage temperaturen, waardoor de uiteindelijke sterkte snel wordt bereikt. Daardoor is het oppervlak al na 3 uur beloopbaar en na 16 uur belastbaar.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2020
pijltje TegelTotaal 2020 nr. 3
pijltje Twee nieuwe voegmiddelen bij Codex
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug