Tegeltotaal 2022 - nr. 5

beurs

Prachtige pastels in serie Maison
Prachtige pastels in serie Maison

Sterk in nuances

Duitse Steuler als altijd aanwezig

Het Duitse Steuler blijft een trouwe exposant op de Cersaie en dat leverde mooi nieuws op. De nieuwe series zijn elegant en stoer met voldoende variëteit om diverse klanten te bedienen. De wandcollectie Maison omvat prachtige pastels in cottolook, met als kleuren blauw, zand en kalk. De dikte varieert van 6 mm voor 40 x 120 cm tot 8 mm voor de maat 30 x 60 cm omdat men dit gewend is. Algemeen wordt er bij Steuler gestreefd om 6 mm aan te houden, ook in houten planken. De pallets worden daarmee beter benut.

Matthijs Pronker

Gedistingeerd bloemendecor in de serie Java
Gedistingeerd bloemendecor in de serie Java

IJswit

De natuursteenserie Talo komt uit in vier tinten en drie formaten met rustige aders of wat wildere tekeningen. Vooral klanten uit Zuid-Oosteuropa kunnen dat geprononceerde juist waarderen. De nuances bij Steuler zijn altijd goed en dat valt zeker te zeggen van de nieuwkomer Java. In 30 x 60 en 40 x 120 cm wandtegel en 60 x 120 60 x 60 cm vloertegel leent het zich met decente tinten goed voor de badkamerinvulling, zeker in de kleur ijswit.

Steen en kiezels

Nieuw zijn de grote moodboards met inspiraties voor de serie Jado in formaat 35 x 75 cm. Een lichte structuur in tijdloos design biedt Katan, een samengaan van steen en graniet in vier tinten. In het oppervlak lijkt een druppeltje te zitten en de serie belooft voor de vloer goede verkoopcijfers te halen. Dat is bij Arano nog niet gelukt, terwijl deze collectie zeer aantrekkelijk is vanwege een combinatie van metallic en kiezels in uitgelezen tinten. De Nederlandse sales manager Ferry de Ruiter beaamt dat het door alle omstandigheden teveel op de achtergrond is gebleven en een herkansing verdient. Als nieuw dus.

Bestaande Arano als nieuw
Bestaande Arano als nieuw

Decoratief

Net uit de fabriek is de 6 mm slab van 260 x 120 cm, een juweel mogen we wel stellen. Met de nieuwe technieken zijn de bladeren in herfsttinten zo nagemaakt dat je de nerven kunt aanraken. Ook zit er in het decor een doorschijnend effect van bijna verweerde bladstukken. De benaming Seasons geeft al aan dat dit in elk seizoen een gouden afwerking is.
Om de decoratieve krachten op te wekken is er een strookjesserie in tinten blauw uitgebracht, in de maatvoering 30 x 60 cm. De naam Bamboo spreekt boekdelen en uiteraard kunnen de stroken ook versneden worden.

Mont Blanc

De klandizie van onopvallende gedegen steenimitaties krijgt als nieuwkomer Mont Blanc in 60 x 60 en 60 x 120 cm. Hij is het mooiste in antraciet met een lichte structuur. Niets bijzonders, maar wel prettig om te hebben als fabrikant. In de 2 cm outdoor gaat de serie Colmar een kans maken, voor zowel terrassen als tuinaanleg. Steuler staat gesteld voor 2023. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2022
pijltje Artikelen uit 2022 - nr. 5
pijltje Duitse Steuler als altijd aanwezig
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug