Tegeltotaal 2022 - nr. 5

ARTIKELEN

TEG005_2022

Artikelen uit 2022 - nr. 5

Een selectie van onze artikelen
uit TegelTotaal 2022, nummer 5

Lutterman Tegels viert
75-jarig jubileum

Tegeltotaal 2022 - nr. 5

© TegelTotaal

Lutterman Tegels uit Den Helder bestaat 75 jaar en dat is mooi gevierd. De historie staat in een eigen magazine genoteerd en Mark Lutterman heeft zich daar persoonlijk veel mee bemoeid. Hij wilde van oorsprong de journalistiek in, maar werkt nu al sinds 1995 in het familiebedrijf.

➤ Meer ➤

De grandeur van mahonie in keramiek

Tegeltotaal 2022 - nr. 5

© TegelTotaal

De afgelopen jaren weet Refin telkens het voortouw te nemen in totaal andersoortige keramische vertalingen. Diverse industrieën en materialen zijn al omgezet in tegels of keramische platen. Dit keer trok de serie Canal Grande alle aandacht, genoemd naar het beroemde kanaal in Venetië.

➤ Meer ➤

Duitse Steuler als altijd aanwezig

Tegeltotaal 2022 - nr. 5

© TegelTotaal

Het Duitse Steuler blijft een trouwe exposant op de Cersaie en dat leverde mooi nieuws op. De nieuwe series zijn elegant en stoer met voldoende variëteit om diverse klanten te bedienen. De wandcollectie Maison omvat prachtige pastels in cottolook, met als kleuren blauw, zand en kalk. De dikte varieert van 6 mm voor 40 x 120 cm tot 8 mm voor de maat 30 x 60 cm omdat men dit gewend is. Algemeen wordt er bij Steuler gestreefd om 6 mm aan te houden, ook in houten planken. De pallets worden daarmee beter benut.

➤ Meer ➤

Rako komt vooral met bijstellingen

Tegeltotaal 2022 - nr. 5

© TegelTotaal

‘Echt nieuws is er niet, maar wel een bijstellen van bestaande producten’. Dat wordt zonder omhaal gemeld op de stand van Lasselsberger met het merk Rako: Het Tsjechische bedrijf is vooral bezig geweest om achter de schermen productie en transport optimaal te regelen.

➤ Meer ➤

Technisch vernuft achter de tegels

Tegeltotaal 2022 - nr. 5

© TegelTotaal

Het zong al overal rond dat Graniti Fiandre vanuit de Irisgroup vanaf begin dit jaar met een nieuwe aanpak van start is gegaan: het zelf produceren van waterstofgas. Dat moet stap voor stap het steeds duurdere aardgas als verwarmingsbron voor de ovens gaan vervangen.

➤ Meer ➤

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2022
pijltje Artikelen uit 2022 - nr. 5
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug