Tegeltotaal 2018 - nr. 6

BEURS

NIEUWE WORKSHOP BIJ VILLEROY & BOCH

Elegantie en industrieel design

Villeroy & Boch met steen in Aberdeen
Villeroy & Boch met steen in Aberdeen

De vooraanstaande Duitse merken hebben een vaste plek op de Cersaie die elke keer weer verrassend wordt ingevuld met echte premières. Wat dit keer op de beurs getoond werd, is vaak direct leverbaar en bepaalt de toonzetting voor 2019.

DOOR RENÉE DE HAAN

Villeroy & Boch

Bij Villeroy & Boch weet Area manager Nederland - Belgie Robert Dame te vertellen dat binnen het gerenommeerde bedrijf een steeds modernere inslag komt. Onder de titel Workshop is een samensmelting ontstaan van cotto, staal en beton in een levendige vertaling van industrieel design. Het spreekt nu al veel bezoekers aan, zoals overigens alle negen nieuwe series bijval hebben geoogst.

Flair

De belangrijkste kleuren passen heel goed bij het bedrijf door de jaren heen: groen, bordeaux en blauw, met uiteraard zwart, wit en grijs als basis. Metro Flair komt in die diepe tinten en glazuren als een klassieke handvormtegel over. Altijd en overal mooi met net een eigentijdse touch.
Urban Jungle biedt voor de wand een natuurlijk groen decor in combinatie met ivoren bladeren. Op de vloer kan daar heel goed een cementlook bij in lichte en meer sprekende tinten of een gewolkte versie. Een uitstekende wand-vloercombinatie voor heel veel toepassingen. Vanwege het raffinement blijft het met de jaren heen fascineren.

Hout

Villeroy & Boch heeft in de hausse aan hout vooral vastgehouden aan de bekende rustige soorten zoals eiken. Onder de titel Oak Park komt een gedistingeerde serie uit in zes tinten en drie plank-formaten. Zeer stijlvol met een licht reliëf en uiteraard bijna naar hout ruikend zo goed is het keramisch vertaald.

Steen

Voor projecten blijkt Aberdeen een uitgesproken serie waar Robert Dame en zijn team in Nederland en Belgie alle kanten mee uit kunnen. In zowel grijs als zandtinten komt deze steeninspiratie uit in unitinten plus twee decors in vlakjes opgebouwd van dezelfde kleuren. Er zijn meerdere formaten vanaf 15 x 15 tot 80 x 80 cm, in alle R-waarden tot aan R11 B als antislip voor buiten. Dat geeft de mogelijkheid om deze serie ook bij zwembaden toe te passen, maar evengoed kunnen er - zonder antislip - bloembakken mee omkleed worden. En binnen levert het een neutrale basis op voor vloer en wand.

Slabs

Eveneens voor architecten biedt de serie Optima prettig materiaal om creatieve invullingen aan te geven. Deze 6 mm dunne, grote slabs werden vorig jaar geïntroduceerd en zijn nu uitgebreid met meerdere designs. Met het nieuwe en huidige pakket heeft Villeroy & Boch al een aantal goede projecten in Nederland kunnen bedienen, onder meer met talrijke woningen in Rotterdam en het nieuwe Leonardo Hotel in Amsterdam. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2018
pijltje Artikelen uit 2018 - nr. 6
pijltje Elegantie en industrieel design
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug