Tegeltotaal 2023 - nr. 5

NIEUWS

Villeroy & Boch
neemt Ideal Standard over

© Tegeltotaal

Villeroy & Boch AG heeft afgelopen najaar bindende overeenkomsten getekend voor de overname van werkmaatschappijen in de Ideal Standard Group. De twee bedrijven passen strategisch gezien goed bij elkaar gezien hun regionale aanwezigheid, verkoopstrategieën en product- en merkportfolio’s, waarmee ze de basis leggen voor een sterkere marktpositie en extra groei.

In een sector met wereldwijd groeipotentieel zal het geïntegreerde bedrijf na voltooiing van de transactie gaan behoren tot Europa's grootste fabrikanten van badkamerproducten. De aandelen van Ideal Standard worden verkocht door bedrijven onder het management van Anchorage Capital Group en CVC Credit. De overnameprijs is gebaseerd op een bedrijfswaardering van ongeveer € 600 miljoen.

De omzet van de divisie Badkamer & Wellness van Villeroy & Boch zal als gevolg van de fusie verdubbelen tot € 1,4 miljard. Inclusief de Dining & Lifestyle business betekent dit een stijging tot meer dan 1,7 miljard euro (ongeveer € 995 miljoen in het boekjaar 2022) voor de Groep als geheel. Deze fusie betekent dat we nu tot de grootste spelers op de Europese markt in de badkamersector behoren wat betreft omzet, legt Frank Göring, CEO van Villeroy & Boch, uit. Onze complementaire sterke punten maken ons ook concurrerender en verbeteren onze uitgangspositie voor het realiseren van extra groei aanzienlijk.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2023
pijltje TegelTotaal 2023 nr. 5
pijltje Villeroy & Boch neemt Ideal Standard over
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug