Tegeltotaal 2020 - nr. 2

NIEUWS

Nieuw: Kiwitz S2-lijm

Speciaal voor grootformaat tegels levert Kiwitz de lijm LMN 590 en na een aantal projecten blijkt dit een zeer welkome aanvulling. Adviseur Fons Hendriksen toont zich enthousiast: Door een hoger gehalte aan kunststof heeft dit product een verbeterde flexibiliteit. Je kunt de vloeibaarheid zonder problemen zelf instellen door meer of minder water toe te voegen.

Met zijn plasticiteit valt deze lijm onder de S2-norm. Dat maakt hem ook juist zo geschikt voor dunne keramische XXL-formaat tegels. Voor binnen en buiten, voor vloeren en wanden. LMN 590 heeft een grote stabiliteit en hechtsterkte. De structuur van de lijm zorgt voor extra interlocking en heeft daardoor een mechanische hechting op tegels die aan de achterzijde erg dicht zijn (voorzien van een glasvlies) Wij hebben in dit geval witte cement gebruikt voor deze lijm. Daarmee bereikt de mortel een hoge begin- en eindsterkte.

Belangrijk voor de grotere formaten is dat er buttering floating wordt toegepast en er ongehaast mee valt te werken. De mortel heeft een lange open tijd tussen de 90 en 120 minuten. Fons voegt nog even toe: Witte cement is fijner gemalen dan grijze cement en daardoor gemakkelijk verwerkbaar, licht in gewicht en is ook nog eens stofarm. Elke tegelzetter zou eens met deze lijm moeten werken om dat allemaal te ervaren.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2020
pijltje TegelTotaal 2020 nr. 2
pijltje Nieuw: Kiwitz S2-lijm
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug