COLUMN

Heet opgediend

© Tegeltotaal

Terwijl ik sta te koken met mijn donkergrijze-bruine leren V&B schort, denk ik terug aan de inspirerende opening van de showroom van Villeroy & Boch op 13 juli in het Miele Experience Center.

David Pronker

Bij aankomst ontdekte ik al snel dat de gps wilde dat ik het water rond het Miele Center meermalen goed kon bekijken. De fonteinen daar lijken tot hemelse hoogte te spuiten en dat geeft direct een internationaal cachet. Op deze centrale ligging van het land komen drie divisies bij elkaar: Dining en lifestyle (die hier vanaf het begin een showroom hadden voor de horecamarkt), badkamer en wellness en tot slot de tegels.

Als je voor het grote publiek een nieuwe showroom mag bezoeken, voel je je altijd bijzonder, vooral als je hoort dat je een van de weinigen bent die wordt opgewacht: wat een vip-behandeling!
Het was toen dat ik me direct realiseerde dat deze ervaring meer was dan de gebruikelijke goodiebag en catalogus.

V&B gaf straatartiest DILK de opdracht om een graffitimuur te maken, geïnspireerd op de negen kleuren van de nieuwe Artis-collectie. Ja echt ik stond ook even te knipperen, maar de naam is echt Artis – Art is - en heeft betrekking op de bijzondere waskommen uit het V&B-sanitair.
Deze samenwerking weerspiegelt niet alleen de aandacht van V&B voor details, maar ook de wens om een dialoog aan te gaan tussen stedelijke architectuur en interieurontwerp.

Na het passeren van de wraps en sandwiches voor de lunch en het bewonderen van het ter plaatse gemaakte kunstwerk van DILK, leidde accountmanager Jolanda de Bruin me enthousiast door de zaal waar tegels als in een expositie zijn neergezet. Je kunt hier de materialen letterlijk in eigen hand nemen. Natuurlijk ben ik een tegelfreak geworden en dus is het logisch dat ik de waskommen prachtig vind, maar de keramische vloeren en wanden doen ze voor mij pas echt tot leven komen.

Nog even de laatste aanpassingen van de kunstenaar op de Street Art op beeld zetten voordat de soep wordt opgediend. Inmiddels is ook de directeur van V & B binnen, strak in het pak gestoken want het mag allemaal moderner dan voorheen, maar stijlvol staat duidelijk bovenaan. En de rust waarmee het hele programma verloopt zorgt dat het schema precies klopt. Na de lunch zit de hele staf aan de vergadertafel. DILK kan zijn schilderspullen opruimen en ik ga naar huis om het perspakket uit te pakken.

Overigens is dit het enige bedrijf dat die oude traditie van een relatiegeschenk in ere heeft gehouden. Bij ons thuis kun je spreken van een verzameling: Koppen, glazen, schaaltjes, handdoeken allemaal al jaren in gebruik. Dat zijn dus presentjes met een achterliggende boodschap: wij leveren topkwaliteit.

Met het bericht ‘Love the moment’ op mijn Villeroy & Boch-mok word ik er telkens aan herinnerd om het moment te pakken en er in te leven. Ik ben in elk geval gestimuleerd om zelf wraps te maken en het schort intensief te gaan gebruiken. En alles heet opdienen natuurlijk, hier en nu. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Columns
pijltje COLUMNS 2022
pijltje Heet opgediend
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug