COLUMN

Nog één bakkie

© Tegeltotaal

Andiamo! Op z’n Italiaans is dat: We gaan. Ervoor. Op naar de eerste beurzen en de vooruitgang. Doe wat nodig is en doe het goed!, zeg ik. Tijd is voor sommige weggevlogen sinds we in 2020 geen kant op mochten en de kringetjes kleiner werden. Ik mag weer op pad en ga meters maken.

David Pronker

Het sociaal contact blijkt juist nu meer dan ooit van essentieel belang. Zo staan we allemaal te trappelen om weer de beurs op te mogen lopen en gezellig met iedereen een babbeltje te maken. Het samenzijn en momenten delen is een menselijk bindmiddel dat we niet moeten onderschatten. Telkens word ik daaraan herinnerd als ik bedrijven langs ga en mensen mag ontmoeten die met plezier hun werk doen en mij stralend ontvangen. Wel moet ik de klok bijhouden als het te gezellig wordt en mezelf de uitgang laten wijzen om weer rap door te gaan naar het volgende. Zo had mijn ritje Den Haag, mijn geboortestad, met een bezoek aan Harry Suiker, het Inntel Hotel Marina Beach in Scheveningen en als laatste, net voor sluitingstijd, Bouwcenter RAB in Wassenaar.

Met een stevige rugpijn begon ik deze rit. Pijnstillers dan maar en vooral concentreren op de afspraken. Terwijl ik parkeer bij Harry Suiker, vraagt een arme oude verdwaalde mevrouw of ik haar niet de weg wil wijzen of ergens naar toe wil brengen terwijl ik zelf net de weg gevonden had van mijn bestemming. Nee dus. Menselijk contact kan ook storend worden.
Niet bij de speciaalzaak van Harry Suiker, waar Berry mij begroet met een grote glimlach; zijn schoonzoon is geboren om mee te lachen. Er worden verhalen gedeeld over jaren geleden op de beurs in Barcelona en hoe toen het contact ontstaan is met Porcelanosa. Ik was er toen trouwens toevallig bij. Vertel ik bij de tweede kop koffie.

Volgende stop luidt: Inntel Hotel in Scheveningen! Jongens wat had ik hier graag een kamer kunnen nemen als ik niet een andere afspraak had. Ik was erg onder de indruk van het geheel : interieur, sfeer en gastvriendelijkheid van het hotel. Door de aardige sales manager, Bob Hinderink, werd ik rondgeleid door allerlei verschillende kamers en mooie ruimtes. Je zou bijna vergeten foto’s te nemen, maar nee, dit is de dag van niet laten afleiden. Nou ja een koffie kan altijd, zeker als het Italiaanse is. En je daarna het hotel vanaf de zonkant helder in beeld brengt. Het lijkt wel vakantie!

Laatste stop: Bouwcenter RAB in Wassenaar. Tussen de hangende deuren en verschillende bakstenen op de begane grond loop ik recht door naar een goed ingerichte kantoorruimte. Daar stuit ik op Pascal Burgmans en vraag of hij weet waar ik Pascal kan vinden. De lach zat er gelijk in en we hadden een goed gesprek over hoe hij daar begin van het jaar manager is geworden en zijn goede connectie met mijn ouders door de jaren heen, vanuit de sanitair-wereld. Omdat ik soms mee ging naar beurzen zoals die in Milaan ontstond er een beeld, een samen delen. Je hoort erbij voordat je het in de gaten hebt! En zo zit je aan de zoveelste koffie.

Wat een stralend charismatisch figuur die Pascal! Zo straalde de showroom ook en herkende ik hier evenzeer het merk Porcelanosa. Helaas was mijn tijd om alles te bewonderen kort en moest ik haast maken om alles op de foto te zetten terwijl mensen om mij heen gingen klokken en naar huis vertrokken.
Klokken ken ik alleen van de slokken koffie. Voor het sluiten van het hek liep ik met glimlach naar buiten: Rugpijn? Vergeten. Kwam het door alle cafeïne of is werken echt gezond? Ik denk beide, als het gedeeld wordt met fijne mensen. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Columns
pijltje COLUMNS 2021
pijltje Nog één bakkie
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug