Weblog april 2018

BLOG

Burn in!

.. Cottoceramix waar de telefoon zo vaak tussenbeide komt dat het onderhoud uren duurt...
.. Cottoceramix waar de telefoon zo vaak tussenbeide komt dat het onderhoud uren duurt...

We zeggen het telkens weer: we hebben het krankzinnig druk en het moet niet gekker worden. Hier gaat het om positieve energie die loskomt en dat zien we dus overal in de tegelwereld. Nieuwe showrooms bij de tweede of derde generatie agenten, groepen of individuen die uit een loods het nieuwe imperium opbouwen en ik hol van hot naar her. Bloknoot in de aanslag, stijf van de koffie om me wakker te houden.

Zo staan we bij de uitvergrote vestiging van Cottoceramix waar de telefoon zo vaak tussenbeide komt dat het onderhoud uren duurt. Of we zijn alweer onderweg naar Milaan waar Cerriva zoveel merken in de presentatie heeft dat het een marathon belooft te worden. Op de beurs en erbuiten. Je voelt al op je klompen aan dat je daarna niet ook nog even naar Design District kan en naar de huisshow van Gerrit van het Oever, op weg om het nieuwe onderkomen van Ruben Essink in te wijden.
Hulp is gevraagd en gekomen.

Nieuwe medewerkers, die met vers bloed het blad een verdere diepgang gaan geven en mij even de tijd gunnen om te reflecteren. Vijf jaar zijn verstreken sinds we het vakblad hebben overgenomen van de vorige uitgever. De BDU verdient een sterretje in de backing up. Telkens weer aanmoediging, meedenken. Zonder die pater familias van Tegel Totaal hadden we de vleugels niet kunnen uitslaan.

Dat geldt ook voor al die trouwe lezers, adverteerders, vakidioten die ons op de hoogte houden van het meest bijzondere dat er leeft in de tegelwereld. Het is tijd voor nieuwe plannen, doorgeven en verbreden. De komende specials zullen een voorbode vormen voor de keramische rijkdom die de branche in zich draagt. Groot, dun, verfijnd, op maat, architectonisch tot en met de particulier die eindelijk afgebracht wordt van grijs muizengedrag.

Net als met een verbouwing val je bij expansie van het een in het ander. De site moet optimaal, de keuken- en badkamertoepassingen vragen om een extra uitleg, de terrassen behoeven technische ondersteuning en natuurlijk de verwerking in hoogbouw, waterdichtheid, zwembaden, geluidsreductie, de beste systemen voor vloerverwarming met keramische afwerking.

Oftewel, na vijf jaar een blad neerzetten op onze wijze, begint het nu pas. Net als voor al die specialisten die na de stilstand van 2013 ineens overdonderd worden door aanvragen, projecten, andere klanten, feestelijke presentaties. Het is een gekkenhuis waarin we ons bevinden en er is maar één manier om daarin je weg te vinden: Stilstaan bij wat je hebt, wat je wilt en wat je aankunt. En niet hollen maar met juiste stappen zorgen dat het bedrijf gezond blijft. En jijzelf ook. Delegeren, durven andere krachten aan te nemen en naast dat aldoor maar bezig zijn met de toekomst, reflecteren. Altijd terug naar de essentie en wat vandaag niet kan, krijgt morgen een kans. Of niet.

Gezonde energie geeft energie. Eén pas naast je eigen tempo leidt tot een burn out… afgebrand, teveel gewild, er niet meer bij kunnen. De tegelwereld zit zo in de lift dat we er vooral ontspannen in moeten stappen. En meegaan. Met onze eigen burn in, brandend van nieuwsgierigheid over wat er komen gaat! Ieder in zijn eigen tempo en stijl met gedeeld plezier. Want dat blijft het leukste van de tegelbranche… de gulle lach die door de gangen klinkt, de creativiteit ook bij de zakenmensen om dat ene product zo te presenteren dat het tot volle bloei komt. Dan bloei je vanzelf mee.

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2018
pijltje Burn in!
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug