Weblog september 2014

BLOG

Beltegoed

Lieverd, ik haal ze wel even op, met die gulle woorden brengt Kees van den Hoek tientallen Tegel Totalen naar Bologna. Op het nippertje komt het dan toch nog goed, zoals gewoonlijk. Wat is dat toch, dat het tijdschrift altijd op vierkante rolletjes naar de persen gaat. En ik had het nog wel zo goed voorbereid.

De lijst met agenten al begin juli naar iedereen toegestuurd met veel directe reacties, in augustus nog een reminder en dan toch begin september dagelijks mailen en bellen om die tien laatste agenten te vermurwen hun gegevens in te vullen. Voor hen prettig en ook ik sta niet voor joker. De lijst gaat een jaar mee…. Op het aller-allerlaatst Ivar te Beest met twee nieuwe merken… hup toch maar mee…

Zwangerschapsverlof

Zonder spanning maak je geen blad en ik hoop dat de energie vanachter de schermen ook van de pagina’s spat. Een groot deel van de lezers gaat elkaar zien in Bologna, op de belangrijkste tegelbeurs Cersaie. Ik ga eerst op zoek…naar Kees van den Hoek. In ruil voor zijn koeriersdiensten een extra streepje voor bij het advertentiebeleid.
Want dat was ook weer zoiets…. Allemaal publiciteit toegezegd maar de een was nog op vakantie en een ander met zwangerschapsverlof … die hele pagina ging gevuld worden door een lijmfabrikant… wachten op het materiaal…. O jé, secretaresse al naar huis. Het blad gaat ’s nachts naar de drukker dus…. Het merk FS krijgt dubbele aandacht dit keer. Vintage in het kwadraat, zal ook op de stand van Peronda te zien zijn. En daar liggen extra stapels Tegel Totaal natuurlijk voor wie hem net niet heeft ontvangen. Tenzij Kees dat in het vliegtuig uitdeelt, vrijgevig als hij is.

In elk geval ken ik het hele nummer uit mijn hoofd en weet inmiddels welke agent bij het merk hoort. Novoceram bij voorbeeld uit Frankrijk zit in de portefeuille bij Marcel Oomen. Heerlijk, want de stand hiervan blijkt elk jaar spraakmakend en de manager omhelst ons telkens stevig, maar ja als je de producten niet kunt krijgen… Dit jaar staat die stand in het teken van eten en tegels. Ben benieuwd of dat niet als een steen op de maag komt te liggen.

Intussen ligt het consumentenblad klaar voor de drukker… nou ja er moet nog wel iets aan geschaafd… ook die band moet op spanning blijven…. Het kan in pakketten besteld worden en we zullen de scheiding tussen advertenties en kopij iets zorgvuldiger moeten aangeven. Bestel maar, bestel maar, zou Rowwen Hèze zingen. Want het eerste consumentenblad moet in de winkel komen. Prijs wordt circa 2 euro per nummer – hangt van de oplage af. Hoe drukker, hoe beter, de tarieven. Daarover gesproken, ook onze nieuwe tarievenkaart is klaar.

Zijn we nog ergens te laat mee? Ja hoor… Ivar te Beest meldt dat zijn telefoon nummer gewijzigd is, een dag nadat de lijst groen op wit staat. Het is nu 06 – 57 53 78 40. Tja, zo houd je als laatkomer een extra beltegoed. Want ik moet even checken of het klopt. En dat gaat u toch allemaal even doen? Of hij op die honderden telefoontjes zit te wachten, zo tijdens de beurs….

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
HOME
Blogs
Blogs 2014
Beltegoed
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug