Weblog maart 2014

BLOG

Foutje

© Tegeltotaal

Fouten voorkomen levert al stress op, maar als het dan een keer totaal mis gaat, blijkt de spanning op te lopen tot slapeloze nachten niveau. Bij ons thuis joelen we na elke uitglijer: En wat leren we hier van?

Vorige Tegel Totaal leverde een verongelijkte Frits Walraven op omdat de nieuwe serie Labs van Steuler geen aandacht kreeg in het verslag van de Veris beurs. Tsja er viel ook zoveel te zien en er was zo weinig ruimte, wimpelde ik af om daarna te vragen: ‘Trouwens Frits heb je je abonnement wel betaald?‘
‘Dat loopt via Duitsland’, zo meldde hij. Dus in contact met Stephan Grimmeisen die heel enthousiast voorstelde dat we persoonlijk langs kwamen om die serie nader te bekijken en de gehele showroom erbij.

Het ligt op de route van onze woonplaats Volterra naar Nederland dus ja! Trouwens we moesten ook nog bij PCI langs in Augsburg voor een bedrijfsbezoek en eindelijk wilden we ook een keer naar Villeroy & Boch, een wens van jaren. Met de nieuwe functie van Robert Dame daar leek ook dit een uitgelezen moment.

Indrukwekkend

Hotels werden voor ons geregeld door de heren, maaltijden ingepland en het blocnote lag klaar voor verslag. Je moet dit met eigen ogen gezien hebben. PCI bleek namelijk indrukwekkend al van de buitenkant: een stad op zich, bewoond door duizenden zakken en emmers die brandschoon worden geproduceerd. De ogen uitkijken mocht een dag later bij Steuler waar de genoemde serie al klaar lag op tafel. Een prachtige puzzel van keramische elementen die als leien voegloos verwerkt kunnen worden. Gaan we mooi neerzetten straks in het blad, met achter de schermen nogmaals excuses aan Frits.

Bij Villeroy & Boch bleek ook het een ander recht te zetten omdat dit bedrijf door toeval veel te weinig aandacht heeft gekregen de afgelopen jaren. No hard feelings gelukkig, integendeel een super rondleiding in museum, door twee showrooms en een blik in meerdere fabrieksgebouwen waarna de uitgeputte journalisten smeekten om koffie. Nou die kregen ze! In de bar met hand gemaakte tegel tableaus die we jaren geleden als project beschreven hadden. Zien en voelen mocht dan nu eindelijk, proeven ook want de koffie was heerlijk.

En die slapeloze nachten waren er ook omdat we tot heel laat met iedereen over tegels en het leven hebben gefilosofeerd, want een leven zonder tegels dat kennen we niet. Dat willen we graag zo houden!

O jé nu heb ik in het nieuwe nummer een foutje gemaakt met een getal. Welke slotsom gaat daar uitrollen? Dat ik met heel veel lezers in contact kom. Precies wat ik wil!

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
HOME
Blogs
Blogs 2014
Foutje
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug