Tegeltotaal 2021 - nr. 4

HET BEDRIJF

Buitentegels als terras van de nieuwe showroom
Buitentegels als terras van de nieuwe showroom

Technische perfectie bij Novabell

Nieuwe showroom is
nog maar het begin

De afgelopen jaren heeft tegelproducent Novabell grote stappen gemaakt in zowel de productontwikkeling als de presentatie. Daar hoorde een totaal vernieuwde showroom bij. Met marketing manager Fausto Costi is de rondloop uitermate helder. Minder series maar meer mogelijkheden, zo luidt de ondertitel.

Renée de Haan

Goed overzicht in de nieuwe toonzaal
Goed overzicht in de nieuwe toonzaal

Een typisch Italiaans merk dat van alle markten thuis is, zo konden we Novabell al jaren typeren. Telkens werden hier vooral voor de wand producten uitgebracht die net anders dan anderen zijn, tegen een goede prijsstelling. Met de totaal herziene showroom is de uitstraling op een veel hoger plan gekomen.

Nieuwe hoeken

De voltooiing van de showroom werd een paar keer vertraagd, maar is met ingang van dit jaar gerealiseerd. Hier op de plek van de oude toonzaal ontstond een architectenruimte, een zithoek en een goede rondloop langs koven en bijpassende losse tegels in diverse afwerkingen. Het geheel is veel groter dan voorheen, met nu ook een buitenterras waar 2 cm dikke tegels droog zijn verlegd met tegeldragers voor het nodige afschot. Bij gelegenheid kan het snel gewisseld worden.

Vertikale displays
Vertikale displays

Horeca

Fausto: We hebben dit systeem al veel toegepast in Frankrijk, Voor tijdelijke horecaterrassen is dit een uitkomst. Maar daar horen eigenlijk ook los te plaatsen wanden bij. We hebben een koppelsysteem met panelen van 180 cm in 2 cm dikte. Ze kunnen voegloos gemonteerd worden, uiteraard voor gevels, maar het leidt ook tot heel nieuwe toepassingen, bijvoorbeeld als afscheiding bij dat terras.
Bij de nieuwe showroom wordt de buitenruimte al intensief gebruikt om klanten te ontvangen en in de avond komt er licht onder de panelen. Het geheel is aangekleed met modern meubilair.

Keramisch hout nu ook voor buiten
Keramisch hout nu ook voor buiten

Bouwactiviteiten

Vanaf dit hoge terras kijken we op de bouwactiviteiten naast de toonzaal. Daar komt een nieuwe fabriek zodat er in de arbeidsintensieve 2 cm versie in elk geval 2000 m2 meer per dag geproduceerd kan worden. Met een nieuwe oven erbij zal het totaal aan productie op 5600 m2 per dag komen.
Ook logistiek hebben we het een en ander stevig aan de orde gesteld. En dan doel ik op de aanrijroutes hier naartoe. Het is een flessenhals met veel files. Dat hebben we samen met andere producenten al een tijd terug aangekaart en daar wordt nu structureel aan gewerkt. We zorgen ook dat onze wagens op een efficiëntere wijze de doorgaande weg kunnen bereiken.

Travertin

In de showroom is er veel aandacht voor de keramische versies van hout, beton en steen, zoals bij alle producenten. Nieuw is de zandsteen-travertinimitatie Thermae. In vele tinten en met een zeer levendige uitstraling, ook in antislip verkrijgbaar en in 2 cm dik.
Deze serie is heel belangrijk, want een goede travertinlook ontbrak. We dachten dat het een hoekje van de markt zou beslaan, maar de vraag hiernaar is ongekend groot, tot en met in Amerika aan toe. We hebben er een nieuwe techniek op toegepast in 3D waar het granulaat en de opbouw van de dikke glazuurlaag extra accent geeft met een hoog en laag reliëf.

De architectenhoek up to date
De architectenhoek up to date

Goede verkoopcijfers

Met de serie Aspen komen allerlei natuurstenen aan bod en met Touché vallen marmer en grijze stenen in diverse tinten te combineren. Heel bijzonder in dit licht is Brickup, brokken natuursteen waarmee boerengevels in Italië werden gebouwd. Het is de eerste vertaling voor de wand die we tegenkomen. De vele houtimitaties zijn al sinds jaren een groot succes en hebben de verkoopcijfers van Novabell behoorlijk doen toenemen. Vandaar ook de flinke passen vooruit, zo beaamt Fausto.
Dit is hét moment voor actie. Goede verkoopresultaten samen met een juist gevoel over wat we willen leidde tot ruim denken. Je moet kiezen, moedig zijn en denken in een tijdsspanne van twintig jaar. Tegen die tijd zullen we precies zijn waar we nu aan bouwen. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2021
pijltje Artikelen uit 2021 - nr. 4
pijltje Nieuwe showroom is nog maar het begin
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug