Tegeltotaal 2019 - nr. 4

Het bedrijf

Hoogstandje in 3D van Edimax Astor

Aders en nerven lopen synchroon

Ook hout van Edimax geschikt voor 3D Shaped Technology
Ook hout van Edimax geschikt voor 3D Shaped Technology

Edimax Astor introduceert de nieuwe 3D Shaped Technology. Met deze innovatie is de grens van de esthetische prestaties opnieuw verlegd. Tijdens de Amerikaanse tegelbeurs Coverings afgelopen voorjaar, waren hiervan de eerste proeven te zien in de series Stream en Velvet.

Matthijs Pronker

Op de Cersaie zal dit nieuws van Edimax Astor prominent getoond worden. Agent Maurizio Spadon gaat er ruim plek voor inruimen, zo onderstreept hij vanuit de nieuwe toonzaal in Hoofddorp. Zijn familie is al 42 jaar agent van Edimax en ervaart dat dit merk nu samen met Astor telkens weer verrassende producten uitbrengt.

Velvetgrey
Velvetgrey

Up to date

Edimax Astor Ceramiche produceert geglazuurde porcellanato tegels die uitstekend passen in de hedendaagse interieurs en architectuur. Het Italiaanse bedrijf put al jarenlang uit haar enorme ervaring en up to date technologie om de mooiste tegelcollecties te maken, met een bijzonder oog voor detail.
Door de constante aandacht voor esthetisch onderzoek heeft de fabrikant een nieuwe en ongekende technologie ontwikkeld. Eén die de perceptie van keramische tegels in de gehele beleving totaal verandert. Als eerste is dit bedrijf namelijk erin geslaagd om bij elke tegel de structuur synchroon mee te laten lopen met het design. Een ader in de digitale print loopt nu iets verdiept in het oppervlak van de tegel. De perfecte reproductie van natuursteen, hout of beton komt zo weer een stap dichterbij.

Stream in zilveren uitvoering
Stream in zilveren uitvoering

Mijlpaal

Dit is echt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de keramische afwerking, is de stellige overtuiging van Maurizio Spadon. Wij zijn eraan gewend dat Edimax Astor telkens met iets nieuws komt. Zo was ze eind vorige eeuw de eerste die met het formaat 45 x 45 cm kwam of iets later met 45 x 75. Tegelijk zetten ze zich enorm in voor de esthetische prestaties van de tegels. Dat is in dit geval helemaal zo. Wat ze nu realiseert kon gewoonweg niet. Voorlopig is ze dan ook de enige die dit voor elkaar krijgt.

Meer glazuurlagen

Het uitgangspunt blijft een vlakke of licht gestructureerde tegel, legt Maurizio uit. Hierop wordt de digitale print aangebracht. En om op de plek van een ader iets lager uit te komen, brengt de fabrikant rondom die ader een extra glazuurlaag aan. In het laboratorium geven ze vooraf aan op welke plekken het glazuur iets dunner moet zijn. Maar ook kunnen ze bepalen dat het hoofdvlak meer glans moet krijgen dan die ader of dat putje.

Bij de Cersaie ligt het accent op de series Stream en Velvet
Stream Bone
Stream Bone

Travertin

Bij de Cersaie ligt het accent voorlopig op de series Stream en Velvet. Bij de marmerlook tegels uit de nieuwe Velvet collectie zie je niet alleen de adering, maar je voelt deze ook door de diepteverschillen in de tegel zelf. Dit geeft een verbluffend realistisch effect.
De serie Stream is gebaseerd op een Travertin. De karakteristieke gaatjes waar de kalksteen om bekend staat zie je nu niet alleen, maar je voelt het ook precies op de juiste plek. Bij Edimax Astor zijn ze op het ogenblik ruimschoots in staat om elke structuurvariatie synchroon te laten lopen met de digitale print.

Alle natuurstenen, leisteen en ­houtsoorten kunnen nu levensecht worden nagemaakt

Projecten

Met de topglazuur kunnen de tegels dankzij 3D Shaped Technology een antislipwaarde bereiken van R9. Daarmee is deze keramische afwerking uitermate geschikt voor projecten als hotels, waar de esthetische uitstraling uitermate belangrijk is. Voor natte ruimten komen deze tegels in de hoogste categorie van A, B en zelfs C terecht.
Alle natuurstenen, leisteen en houtsoorten kunnen nu levensecht worden nagemaakt. Denk ook aan craquelé effecten in betonlook tegels. Het is een technische innovatie en een revolutie op tegelgebied. De mogelijkheden zijn echt heel uitgebreid, besluit Maurizio.

Op de stand in hal 26 valt het allemaal te bewonderen. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2019
pijltje Artikelen uit 2019 - nr. 4
pijltje Aders en nerven lopen synchroon
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug