Tegeltotaal 2024 - nr. 2

PERSONALIA

Peter van der Werf overleden

Petrus Franciscus van der Werf (geboren 29 maart 1949) is op 25 maart overleden aan een hartstilstand in zijn geliefde Spaanse verblijfplaats Jávea. Na het overlijden van zijn vader op jonge leeftijd is Peter na zijn studie economie in Groningen vroegtijdig in het bedrijf Julius van der Werf gekomen dat in 1932 werd opgericht door zijn grootvader.

Peter was een rustige persoonlijkheid die een belangrijke rol heeft gehad in de tegelwereld. Samen met zijn broer Ruurd maakte hij Julius van der Werf Tegelgroothandel in Sneek tot een zeer vooraanstaand bedrijf. Zij waren tijdens hun periode de belangrijkste afnemer van de Nederlandse industrieën Mosa en Sphinx.

Belangrijke rol

In de jaren ’90 had Julius van der Werf een belangrijke rol bij Italiaanse en Spaanse fabrieken. In een toen snel veranderende markt in de tegelhandel raakte de export vanuit die landen in een stroomversnelling. Het bedrijf draaide heel goed en de broers besloten terug te treden. In 2001 werd besloten om Julius van derf Werf te behouden voor hun geliefde Sneek en niet te verkopen aan mogelijke multinationals die zeer geïnteresseerd waren. Er werd gekozen om de verkoop zonder eigen financiële inbreng mogelijk te maken voor drie van hun eigen medewerkers in het midden-management. Dat gebeurde allemaal op basis van vertrouwen.

Verkoop

Dat was Peter ten voeten uit. Hij heeft de plannen in alle rust uitgevoerd zoals hij dat voor ogen had samen met broer Ruurd en met zijn middelste broer Frank, die een eigen vestiging had voor het Oosten van het land.
Na de verkoop aan hun medewerkers heeft hij nog regelmatig contacten onderhouden met de nieuwe eigenaren, maar de laatste jaren werd het steeds minder toen twee van de drie sneller dan verwacht hun aandelen hadden verkocht aan derden. Dat was tegen de verwachtingen van Peter in.
De tegelwereld zal hem herinneren als de integere persoon, die in hecht verband met zijn broer Ruurd het familiebedrijf leidde en dicht bij de medewerkers stond.
De crematie is waardig voltrokken op 30 maart in Javea. De laatste zin op de rouwkaart verwoordt in alle eenvoud zijn waarde: ‘Wij gaan hem enorm missen.’


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Personalia
pijltje Personalia 2024
pijltje Personalia Tegeltotaal 2024 - 2
pijltje Peter van der Werf overleden
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug