Tegeltotaal 2024 - nr. 2

NIEUWS

Zelfklevende Bekotec van Schlüter

© Tegeltotaal

Met de nieuwe variant van Bekotec-EN-F is het mogelijk sneller vloerverwarming aan te leggen. Dit is te danken aan een zelfklevende rug op de onderzijde van de noppenmat. Het betekent dat de ondergrond niet meer met lijm hoeft te worden ingesmeerd om de platen vast te zetten. Dit houdt dus ook een materiaalbesparing in. Voor het onderscheid met de oorspronkelijke versie heeft Schlüter Systems de toevoeging PS gegeven: Peel & Stick.

Deze stap volgt op dezelfde die vorig jaar aan de elektrische tegenhanger werd gegeven, die nu Ditra Heat PS heet. Bij het watergedragen Becotec-EN-F-PS kan als voorheen worden gewerkt met de Bekotec-Therm verwarmingsbuizen met een diameter van 14 of 16 mm. Met zijn aanpassing leent de PS-versie zich onder meer voor renovatie om snel over bestaande vloerafwerkingen vloerverwarming aan te brengen. De platen zijn voor 70% vervaardigd van gerecycled materiaal.

Tenslotte blijft Schlüter Systems de producent die gegroeid is om materialen en systemen te leveren die nadrukkelijk een toevoeging vormen voor de wereld van de keramische -en natuursteentegels. In relatie met vloerverwarming benadrukt de documentatie dat daar telkens vanuit is gegaan. Voor andere afwerkingen wordt steevast verwezen naar de technische bladen.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2024
pijltje TegelTotaal 2024 nr. 2
pijltje Zelfklevende Bekotec van Schlüter
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug