Tegeltotaal 2023 - nr. 5

NIEUWS

Eerste waterstofoven van Sacmi

© Tegeltotaal

Na de recente viering van de Ceramic Innovation Open Week tijdens de Cersaie, werd bij de Italiaanse machinebouwer Sacmi het nieuwe prototype van een 100% waterstofoven vanuit het Kiln Lab gepresenteerd. Voor de open week werkte Sacmi samen met het Tiles Lab in Imola, het Digital Lab in Salvaterra en het Forni & Filter R&D Laboratorium.

Ook BMR en de nieuwe Stylgraph-showroom namen deel aan de presentatie van de nieuwste technieken vanuit Sacmi om het design op keramische ondergronden te perfectioneren. De waterstofoven werd een maand later als prototype in gebruik is genomen. Hier ging drie jaar onderzoek aan vooraf met de bouw van het productie- en opslagstation voor zuivere waterstof bij Sacmi’s Forni & Filter-faciliteiten in Salvaterra, met een elektrolysator, opslagtanks en een mengeenheid. De oven is ontworpen om te werken met variabele mengsels van waterstof en methaan, tot 100% waterstof.

Vanaf dit moment begint een nieuwe fase, legde de productmanager van Sacmi, Daniele Baldini, uit tijdens de presentatie op 23 oktober.
Dankzij de beschikbaarheid van waterstof vanuit ons opslagstation zullen we alle tests op echte producten kunnen uitvoeren met variabele brandstofmengsels. Ons hoofddoel blijft het garanderen van de productkwaliteit. Ondertussen zijn we zeer tevreden met dit resultaat, benadrukt hij.
Tot slot geeft Sacmi aan dat na alle tests met het eerste prototype van de volledige H-oven de ontwikkeling van een volledig elektrische oven zal beginnen. Het maakt tegels daarmee in de productie nog minder belastend voor het milieu.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2023
pijltje TegelTotaal 2023 nr. 5
pijltje Eerste waterstofoven van Sacmi
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug