Tegeltotaal 2023 - nr. 4

NIEUWS

Indrukwekkende robot bij wedi 
Indrukwekkende robot bij wedi
 

Technieken op Beurs Prefab

Nieuwe robot op stand wedi

Tece speelt in op prefab bouwen
Tece speelt in op prefab bouwen

Op 10, 11 en 12 oktober 2023 vindt de Nationale Energieweek plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Een belangrijk onderdeel is de beurs Prefab in een aparte hal, die voor de derde keer wordt gehouden.

Hieraan nemen onder meer deel Deko, Tegelgroep Nederland en Mosa met wedi die de stand beheert. Er wordt gedemonstreerd hoe met een nieuwe robot unieke wand- en vloerconstructies vervaardigd kunnen worden.

Leidingwerk

De hoogwaardig gewapende XPS-bouwplaat van wedi met tegels van Mosa of Tegelgroep Nederland dient als lichtgewicht wand- en vloerconstructie waarbij naar wens het leidingwerk, elektra en afvoertechniek inclusief put of goot vooraf geïntegreerd zit in het systeem. De natte cel is één van de meest complexe bouwdelen en in de praktijk blijkt het vaak moeilijk de kwaliteit te borgen, maar dit systeem en een gratis opleidingsprogramma maken het veel makkelijker. Gebruikers ervaren een snel en geruisloos bouwproces en krijgen direct tegelvloeren en -wanden met strak uitgelijnde voeglijnen, waterdichting volgens de hoogste norm en voorzien van thermische isolatie. Men werkt volgens de KOMO (URL35-101) en DIN18534 richtlijnen en kan het project gratis voorzien van 15 jaar verzekerde garantie op waterdichtheid.

Panelen

Bij Deko bedekt een geautomatiseerd fabrieksproces de bouwplaat van wedi, met de desbetreffende tegels van Mosa of Tegelgroep Nederland. Lasers meten continu de voegbreedte en vlakheid van het paneel. Deze optimale precisie zorgt voor panelen van consistente kwaliteit. De productie voorziet de tegelpanelen eventueel van doorvoeren en/of schuine zijde voordat de logistieke afdeling ze professioneel verpakt en op de bouwplaats aflevert. De door wedi opgeleide verwerker brengt eerst de adapterset aan, waarna men snel, in één keer de wand- en vloertegelpanelen waterpas plaatst.

Tece

Het Duitse bedrijf Tece is eveneens aanwezig met een keuze aan producten die geschikt zijn voor Prefab- bouwen. Het beschikt inmiddels over een ruime keuze aan trendy wc- en urinoirbedieningsplaten, douchegoten en doucheprofielen. Opvallend is de wc-bedieningsplaat Square van Cortenstaal, die een industriële matte roestlook heeft. Het oppervlak is met de hand afgewerkt, waardoor elke bedieningsplaat uniek is. Daarnaast presenteert het in deze serie nieuwe nieuwe materialen en kleuren, ook in metallic. Hieronder valt bijvoorbeeld het front van elegant nikkel en de vier aardse tinten van luxe gesatineerd mat glas.

Inbouwreservoir

Passend bij prefab komt Tece met een nieuw, extra smal inbouwreservoir (32 cm) en de onlangs geïntroduceerde ruimtebesparende scheidingswanden. Daarnaast introduceert het de Smart Home regeltechniek voor vloerverwarming. Deze regeling maakt van elk huis een comfortabel, slim en duurzaam huis, met in elke ruimte de gewenste temperatuur, dauwpuntbewaking bij vloerkoeling en energiemanagement voor een laag energiegebruik. De bediening gebeurt via een app met spraakbediening of via een touchscreen. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2023
pijltje TegelTotaal 2023 nr. 4
pijltje Nieuwe robot op stand wedi
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug