Tegeltotaal 2023 - nr. 2

NIEUWS

Grote omwentelingen bij MBI

Het uit Brabant afkomstige familiebedrijf MBI, marktleider in de productie en verkoop van betonnen en keramische tegels en stenen, kondigt een ambitieus investeringsplan aan voor een gezonde en duurzame toekomst. Om de marktleiderspositie te behouden, en tevens te kunnen blijven voldoen aan steeds hogere kwaliteits- en duurzaamheidseisen, is continu investering in de productiefaciliteiten een voorwaarde. Hierbij heeft MBI een radicale keuze gemaakt, die vergaande consequenties heeft voor de productielocatie in Veghel.

Kapitaalinjectie

De oudste productielocatie voor betonnen bestratingsmaterialen, de MBI locatie in Veghel, zal eind 2024 sluiten om ruimte te maken voor uitbreiding van de bestaande productielocaties in Aalst, Nieuw-Lekkerland en Kampen. Met een forse kapitaalinjectie gaan deze drie locaties tot de modernste en duurzaamste productiebedrijven in de soort behoren. De nadruk komt volledig te liggen op duurzame en actuele producten die passend zijn bij het huidige tijdsbeeld. Het doel dat MBI voor ogen heeft, is volledig klimaatneutraal te kunnen produceren en de productportfolio voor de inrichting van publieke en private ruimten verder te verbreden.
Daarnaast wordt op dit moment gebouwd aan een geheel nieuwe tegelfabriek in Kampen. En is vorige maand in Nieuw-Lekkerland een vierde lijn in gebruikt genomen, die specifiek is gebouwd voor een verdere verbreding van het unieke GeoCeramica concept.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2023
pijltje TegelTotaal 2023 nr. 2
pijltje Grote omwentelingen bij MBI
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug