Tegeltotaal 2023 - nr. 2

NIEUWS

Groeiende vraag naar ­flexibele S2 lijmen

Steeds vaker wordt door verwerkers gebruik gemaakt van S2 lijmen. Belangrijke reden is de flexibiliteit, waarmee spanningen in het tegelwerk beter kunnen worden opgevangen dan met de gebruikelijke S1-lijmen.

De producenten spelen hier uiteraard op in, met steeds verbeterde versies en geven hierover heldere toelichtingen.


© Tegeltotaal

Coba

Coba introduceert een nieuwe S2 poederlijm! Met Coba CTA180 extra flexibel S2 kan snel getegeld worden over een verse cementdekvloer en beton­vloeren . Wordt het product gebruikt om over een bestaande tegelvloer heen te tegelen, dan is het volgens de producent niet nodig voor te strijken. Is vloerverwarming toegepast, dan kan deze na drie dagen worden aangezet. Ook is deze Coba CTA180 geschikt voor extreem belastbare tegelvloeren. Via de website is het mogelijk om mee te doen met de leuke introductieactie.


© Tegeltotaal

Omnicol

Aan de toenemende vraag van klasse S2 tegellijm wordt eveneens voorzien door Omnicol met PL200 omnicem. Deze zeer vervormbare poedertegellijm is bij uitstek geschikt voor zwaar belaste en veel belopen tegelvloeren, zoals in supermarkten of op luchthavens. Het verwerken op dergelijke locaties mag zomin mogelijk tijd kosten. Maar het aanleggen van een duurzame tegelvloer vergt een goede voorbereiding met de juiste opbouw en afwerking. Daarmee wordt een te grote spanningsopbouw in de totale vloerconstructie vermeden.
In de nieuwe brochure brengt Omnicol essentiële factoren in kaart over soorten ondergronden, dilataties en spanningen bij verwarming of koeling. Ook bij grotere tegels waar een vlakke ondergrond vereist is vangt de PL200 omnicem een deel van de spanningen op. Bij verse en dus vochthoudende ondergronden vindt eveneens een grote tijdbesparing plaats

Het gebruik van PL200 omnicem heeft nog een groot voordeel: de extreem hoge hechtsterkte. Daarmee zou het mogelijk zijn om zonder buttering floating te werken of zelfs zonder ontkoppelingsmatten. Al met al zijn dat interessante besparingen in tijd en geld, terwijl er toch sprake is van een optimale verlijming.


© Tegeltotaal

Sopro

Sopro toont zich trots op de onlangs geïntroduceerde Sopro FKM S2 snellijm. Onder de categorie Construction Chemicals werd deze MultiFlexiKleber al in Duitsland gepresenteerd. Daar won het in korte tijd al de titel product van het jaar 2023. Reden is het veelzijdige kwaliteitenpakket. Zo is deze lijm uitermate geschikt voor het plaatsen van extra grootformaat tegels.
De lijm is in hoge mate in staat om spanningen op te vangen voor gevallen dat er bijvoorbeeld zon op de tegelvloer valt. Tegelijk is de MultiFlexiKleber emissiearm.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2023
pijltje TegelTotaal 2023 nr. 2
pijltje Groeiende vraag naar ­flexibele S2 lijmen
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug