Tegeltotaal 2023 - nr. 2

NIEUWS

Ardex brengt Stronglite Systeem uit

© Tegeltotaal

Bij renovatie van oude woningen en het verbouwen van zolders doemen allerlei uitdagingen op. Een daarvan is dat de bestaande verdiepingsvloeren vaak niet geschikt zijn voor zware vloerconstructies. Daarom heeft Ardex een systeemvloer ontwikkeld die licht van gewicht is.

Stronglite bestaat uit een gebonden lichtgewicht opvulvloer met gerecyclede EPS-korrels, een wapeningsweefsel en een egalisatiemortel. Het blijkt een sterk alternatief voor droogbouwdekvloeren. Als het gaat om het creëren van woonruimte, speelt het renoveren van oude huizen en het verbouwen van ongebruikte zolders een steeds belangrijkere rol. Ontwerpers en vakmensen stuiten vaak op constructies die niet meer aan de huidige eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van draagkracht. In dat geval moeten lichte en goed doordachte systemen worden toegepast.

Beperkt draagvermogen

Een van de uitdagingen is dat veel bestaande houten verdiepingsvloeren maar een beperkt draagvermogen hebben en niet geschikt zijn voor zware vloerconstructies. Voor deze toepassing is Ardex Stronglite ideaal. Als de systeemvloer hechtend wordt aangebracht met een minimale hoogte van 18 mm, bedraagt het gewicht slechts 27 kg per vierkante meter. In tegenstelling tot veel droogbouwproducten combineert het nieuwe Ardex-systeem een licht gewicht met een enorme stevigheid. Een ander voordeel is dat dit systeem kan worden gebruikt op betonnen vloeren en op waterdichtingen, en ook als de ondergrond erg ongelijk is of als er veel leidingen en kabels op liggen.
Ardex biedt tegelijkertijd veel extra mogelijkheden om met de nieuwe app Ardexia direct op het werk bediend te worden van alle nodige informatie en de logistiek onder controle te houden.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2023
pijltje TegelTotaal 2023 nr. 2
pijltje Ardex brengt Stronglite Systeem uit
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug