Tegeltotaal 2022 - nr. 5

NIEUWS

Webercol opnieuw in de schijnwerper

Weber Beamix heeft een oplossing gezocht om de waarden van haar eigen lichtgewicht, stofarme en flexibele Webercol LC 220 extra in de schijnwerper te kunnen zetten. Het mondde uit in een vergelijkingstest, niet door TNO uitgevoerd of door de consumentenbond. Door Weber Beamix zelf. Origineel - dat mag gezegd.

Als uitgangspunt zijn acht veelgebruikte tegellijmen van diverse fabrikanten in de strijd geworpen. Tien tegelzetters mochten aan de slag met voor hen onherkenbare lijm, waaronder natuurlijk het Weberproduct. Lovende woorden waren het gevolg.

Trainingscentrum

In het Trainingscentrum van Saint Gobain in Eindhoven was door Weber Beamix een vergelijkingstest opgetuigd. Als resultaat kozen bijna alle tegelzetters voor deze Webercol. Het ging er natuurlijk vooral om de verwerkers opnieuw kennis te laten maken met deze lijm. Het product beschikt over heel wat eigentijdse pluspunten. Om te beginnen het lichte gewicht. De uitlevering van 15 kg is gelijk aan 22,5 kg traditionele tegellijm met zand als vulstof. Dit scheelt 30% van het gewicht. Door een speciale lijmkam aan een smartphone te verbinden viel te meten dat er 20% minder kracht voor nodig was om de mortel tegen de wand op te zetten, dan met een traditioneler product. Een ander arbeidsaspect vormt het stofarme karakter.

Stofarm

Verdere pluspunten die ook zonder vergelijking zijn te noteren: De LC 220 valt zowel binnen als buiten toe te passen. Hij is geschikt voor verwerking boven vloerverwarming en op houten ondervloeren, als dun-, midden- en vloeibedlijm. De grijze lijm is geschikt voor veel ondergronden ook als deze gipsgebonden zijn. De witte variant is onder meer bestemd voor verkleuringsgevoelig natuursteen, mozaïek en lichtgekleurd marmer. Met al deze eigenschappen is het product volgens de norm EN 12004 ingedeeld als C2 TE S1. Het is een speler die al sinds 2008 ten tonele kwam. Na al die tijd heeft de producent deze routinier opnieuw een glansrol gegeven. Het valt nu af te wachten of andere gezelschappen in dit specifieke vakgebied Webers voorbeeld zullen volgen.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2022
pijltje TegelTotaal 2022 nr. 5
pijltje Webercol opnieuw in de schijnwerper
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug