Tegeltotaal 2022 - nr. 2

NIEUWS

Familie Nelemans verkocht aan BME

Met de overname van de Nelemans Groep door BME groeit het marktaandeel in distributie van deze grote speler aanzienlijk waar het tegels betreft. De grote klap was ongetwijfeld de overname van Saint Gobain Building Distribution The Netherlands halverwege vorig jaar.

Bij de laatste stap was het vooral te doen om het Tegel Mega Store concept (TMS) van Nelemans in huis te halen. De vijf moderne tegelwinkels die deze formule hanteren, richten zich overwegend op de consument. De kracht ligt daarbij in het brede assortiment en de ruime voorraden.

De stap lag voor de hand, nadat BME en Nelemans al enige tijd de handen in elkaar hadden geslagen. Gezien de leeftijd van beide broers Guido en Edgar kwam het afscheid op het juiste moment. Ongetwijfeld is een duidelijke afspraak gemaakt in verband met de betrokkenheid van Guido’s zoons Fabian en Jasper. Voor de ervaren Bert Graafland betekende het een afscheid van een wereld waar hij zo zijn hart aan had gegeven. Als het brein achter het TMS-concept, bruist hij nog steeds van de energie om ook elders zijn tegelkrachten te tonen.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2022
pijltje TegelTotaal 2022 nr. 2
pijltje Familie Nelemans verkocht aan BME
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug