Tegeltotaal 2021 - nr. 6

NIEUWS

Nieuwe commercieel directeur Coba Eric Govers

‘We gaan ruimer denken en de groeikansen benutten’

Eric Govers: ‘We gaan ruimer denken’
Eric Govers: ‘We gaan ruimer denken’

Eric Govers (52) is sinds november de nieuwe commercieel directeur van Coba en van Bruil Mix. Met die laatste functie is zijn takenpakket breder dan dat van zijn voorganger Reinier Spaan, die een nieuwe werkkring vond in de tegelwereld bij KeraStone in Barneveld. Via Coba’s netwerk kwam Eric Govers naar voren als opvolger.

David Pronker

Voor mij is de tegelwereld nieuw. Ik heb een achtergrond in de droge afbouw en had daar ook al behoorlijk veel contacten. Een deel kende ik persoonlijk en sommigen heb ik al ontmoet of ga ik nog persoonlijk spreken.

Stevige speler

Eric beschikt over een ontspannen openheid die de invulling van zijn functie in de contactuele sfeer enorm gaat bespoedigen. In die zin lijkt hij zeker op zijn voorganger Spaan, die tien jaar terug met een klein team het nieuwe merk Coba introduceerde met een compact en gericht assortiment lijmen. Coba is intussen uitgegroeid tot een stevige speler op de Nederlandse markt.

Waardering

Ik heb heel veel waardering voor wat er bereikt is en hoe Coba nu tot de top drie behoort met strategische partners. Dat succes is gebaseerd op de productkwaliteiten en prijsverhouding, maar zeker ook op de unieke begeleidingsfunctie die we vervullen. Er zijn zes adviseurs die regelmatig meekijken, meedenken en horen waar de klanten behoefte aan hebben. Van daaruit zijn meer lijmen en systemen ontwikkeld, dus de eenvoud is inderdaad niet meer gelijk aan toen.

Toekomstplannen

Eric voelt zich nu al helemaal vertrouwd met Coba, dat wordt duidelijk uit het woordje ‘wij’ en de toekomstplannen die zich na diverse gesprekken met zijn team nu al gaan ontvouwen.
Allereerst ga ik met alle adviseurs en andere belangrijke personen bij Coba – en Bruil – een hele werkdag meelopen, zodat ik kennis kan maken met henzelf en hun relaties. Dan krijg je inzicht in wat er goed loopt en wat mogelijk anders zou moeten in het traject zelf.

Uitbreiding

De grootste stappen liggen in de uitbreiding van het huidige gamma aan producten, ook voor het verlijmen van andere vloerafwerkingen.
Uiteraard kijken we hoe we onze huidige positie met de bestaande producten kunnen uitbreiden. Daarnaast moeten we het assortiment mogelijk gaan verbreden en dan vooral voor de verlijming van vloeren. Begrijp me goed: de core business blijven we trouw, maar we gaan ruimer denken, de groeikansen benutten.

Nieuwe blik

In zekere zin is het gunstig dat na tien jaar een nieuwe blik van buitenaf naar het gehele bedrijf kijkt en er andersoortige plannen worden gesmeed, met veel respect voor de voorganger.
Het succes van Coba is heel eerlijk verdiend. Hard werken en risico’s durven nemen, goed luisteren vooral ook. Het is nu zaak om dat alles op een slimme wijze voort te zetten.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 6
pijltje ‘We gaan ruimer denken en de groeikansen benutten’
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug