Tegeltotaal 2021 - nr. 6

NIEUWS

TGN ontvangt BREEAM-NL ­certificaat

Tegelgroep Nederland is onderscheiden met het BREEAM-NL certificaat voor het 21.000 m2 omvattende distributiecentrum op bedrijventerrein Pannenhuis II in Bemmel. BREEAM is binnen Nederland de meest gebruikte methode voor het certificeren van duurzaam vastgoed. De BREEAM-NL Assessor Oscar Elshout heeft voor het distributiecentrum de kwalificatie vastgesteld op de score ‘Very Good’.

Dit betekent dat het gebouw aan heel veel strenge eisen voldoet op het gebied van duurzaamheid. Er is volop aandacht voor de gezondheid van werknemers, planten en dieren. De gebruikte bouwmaterialen voldoen aan strakke normen en de inrichting van de groenstrook is op ecologisch verantwoorde wijze gedaan. De toiletten worden doorgespoeld met op het dak opgevangen regenwater dat onder de grond opgeslagen wordt in grote tanks. Rondom het gebouw zijn diverse vogelnesten en vleermuiskasten aangebracht. Ook is het extra aantrekkelijk gemaakt om op de fiets naar het werk te komen en zijn er laadpalen voor elektrische auto’s.

Bovenop de BREEAM eisen zijn er nog extra zo’n 3.700 zonnepanelen op het dak aangebracht, die drie keer meer energie opwekken dan TGN in dit gebouw gebruikt.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 6
pijltje TGN ontvangt BREEAM-NL ­certificaat
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug