Tegeltotaal 2021 - nr. 4

NIEUWS

Sneller tegelen
op anhydrietvloer met Omnicol

© Tegeltotaal

Het plannen van het tegelen van een anhydrietvloer blijft een uitdaging. De droogtijd kan fors oplopen, omdat het restvochtgehalte erg nauw luistert. Met de nieuwe tegelpasta ADP loor stabicol van Omnicol kan direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0 cm-% worden getegeld. De tegelzetter start veel sneller omdat de vloer minder lang hoeft te drogen. Dat maakt de bouwplanning beter haalbaar door efficiënter werk.

Droogtijd

De regel om een anhydrietvloer te kunnen betegelen is dat het restvochtgehalte maximaal 0,5 cm-% mag zijn. Dat luistert erg nauw: de droogtijd kan oplopen tot wel 12 weken. Het tegelen van zo’n vloer vergt een aantal handelingen met uitgekiende producten. Voor een probleemloze kwaliteitsvloer die lang meegaat zijn niet alleen een goede tijdsplanning, maar ook vakmanschap onontbeerlijk.
ADP Floor stabicol wordt direct op de vloer aangebracht, voorstrijk is niet nodig. Dat scheelt nog meer kostbare tijd en geld. De tegelpasta is direct klaar voor gebruik en geeft minder restafval, de tegelzetter gebruikt wat hij nodig heeft. Het product is geschikt voor XL en XXL groot formaat (dunne) tegels en natuursteen, is blijvend elastisch en toepasbaar bij vloerverwarming.

© Tegeltotaal

Tegelpasta voor vloertegels

Het is niet gebruikelijk dat met een tegelpasta vloertegels kunnen worden verlijmd. De superieure verwerking van ADP Floor stabicol is te danken aan de innovatieve samenstelling van materialen. Tijdens de productontwikkeling zijn met verwerkers in het hele land veldtesten uitgevoerd en werd samengewerkt met anhydriet producenten.

Tijdwinst voor allen

De tijdwinst komt ook de planning van de aannemer ten goede. Hij heeft er minder voorbereidend werk door, want hoeft bijvoorbeeld de toiletvloer niet af te zetten. En op een later moment hoeven vakmensen niet terug te komen om op hun knieën nog vloeren te smeren. Ook voor het vloerenbedrijf geeft het voordeel; alles kan ineens gevloeid worden. Dat scheelt tijd en geld en dat maakt de bouwplanning beter haalbaar door efficiënter werk.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 4
pijltje Sneller tegelen op anhydrietvloer met Omnicol
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug