Tegeltotaal 2021 - nr. 2

NIEUWS

PCI vaart wel onder nieuwe vlag

© Tegeltotaal

Er zijn dermate veel veranderingen binnen de merken PCI en THOMSIT, dat we de zaken graag even op een rij zetten. In het kantoor in Oosterhout, net ten oosten van Breda, zitten Rom Rombouts en Linda Volleberg-Schalk helemaal klaar om inzicht te geven. Linda is brand manager voor THOMSIT in de Benelux, dat vanwege dat onderscheid nu in hoofdletters geschreven staat. Daarnaast stuurt zij het lokale PCI marketing team aan. Rom Rombouts heeft de algemene leiding als business manager Benelux voor beide merken.

David Pronker

Verkocht

De meest ingrijpende ommezwaai vond vorig jaar plaats toen BASF zijn afdeling Construction Chemicals, inclusief de PCI Augsburg GmbH organisatie en daarmee de merken PCI en THOMSIT, verkocht aan MBCC Group. Het gaat hier om een autonome organisatie in handen van de Amerikaanse private equity onderneming Lone Star. PCI is in ons land al jaren bekend als producent van hoogstaande lijm- en voegmiddelen, met een team van gedegen adviseurs die hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse tegelwereld. Ook in die equipe zijn wat verschuivingen.

Gevleugelde uitspraak

Changes are there to stay, citeert Rom als opening van het gesprek. Het is een, inmiddels gevleugelde, uitspraak van een van de topmanagers van Henkel van ruim 10 jaar geleden. Om aan te geven, dat we in een sterk veranderende markt acteren en dat dergelijke veranderingsprocessen ook in de toekomst zullen plaatsvinden. Kijkend naar het laatste decennium is in elk geval duidelijk geworden, dat daar geen woord van gelogen was.

Personeel

PCI Augsburg GmbH heeft geen entiteiten meer in Nederland en België en om die reden staan de medewerkers nu op de loonlijst van Master Builders Nederland B.V. en Belgium N.V. Er zijn ook mensen van de loonlijst verdwenen. Zo is de welbekende adviseur Henk Nieuwenhuis in deze periode met pensioen gegaan en heeft Wilfried Brouwer, voormalig Sales Manager PCI Benelux, de organisatie verlaten. Wim Niesing heeft de overstap gemaakt van commercieel technisch rayonmanager naar technisch specialist voor PCI in Nederland en België.

Nieuwe gezichten
Uiteraard zijn er ook andere ontwikkelingen, zoals Joost Bartels die vorig jaar aantrad als sales manager PCI voor beide landen, zo benadrukt Rom Rombouts. Als nieuwe eindverantwoordelijke heeft hij te maken met veel partijen binnen het domein van tegelverwerking en was er wat tijd nodig om hiermee bekend te raken. Hij heeft inmiddels, samen met zijn kernteam, de boel ‘op orde’ en is voortvarend aan de slag om de doelstellingen te realiseren en de zichtbaarheid van het PCI merk verder te vergroten. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2021
pijltje TegelTotaal 2021 nr. 2
pijltje PCI vaart wel onder nieuwe vlag
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug