Tegeltotaal 2020 - nr. 6

NIEUWS

Vier Bostik Premium Aware ­lijmen en kitten in bezit van EPD

© Tegeltotaal

Medio 2019 introduceerde Bostik als eerste in de branche een assortiment lijmen en kitten waarvan ieder product minimaal één onafhankelijke duurzaamheidcertificering heeft, in combinatie met de hoogst beschikbare kwaliteit: Bostik Premium Aware. Vier producten zijn nu ook in bezit van een EPD, de internationaal erkende milieuproductverklaring.

EPD’s geven architecten, ontwerpers en andere professionals meer begrip van de milieu-impact van een product. Daarmee voldoen deze producten nog beter aan de internationale duurzaamheidsnormen voor ­projecten.

De hybride kit en lijm zonder vlekvorming Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM, de sterke constructie- en montagelijm zonder randzone-vervuiling Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM, de breed inzetbare hybride kit Bostik H995 PREMIUM ALLROUND en de allround siliconenkit met lage modulus Bostik S960 SILICONE NON STAINING behaalden recent de EPD-productverklaring. De chemische samenstelling van de producten valt onder de EPD-modellen van de FEICA (Vereniging van de Europese lijm- en kitindustrie) en is geverifieerd door IBU (Institut Bauen und Umwelt).


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2020
pijltje TegelTotaal 2020 nr. 6
pijltje Vier Bostik Premium Aware ­lijmen en kitten in bezit van EPD
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug