Tegeltotaal 2020 - nr. 3

NIEUWS

Een nieuwe Traverse in Veenendaal

Bedrijfskantine wordt ­restaurant

© Tegeltotaal

In Veenendaal zijn al meerdere traverses ontstaan waarbij een kantorencomplex voorzien is van onder meer horecagelegenheden op de begane grond. In een samenspel met Estere Ceramica die al eerder in dit soort projecten adviseerde, is een ontwerp uitgevoerd van King Kongs uit Eindhoven. Dit duo is gespecialiseerd in restaurantinrichtingen

De uitvoerder van het project CNSTRCT is recent naar Den Bosch verhuisd. Estere Ceramica uit Waalre heeft de tegels aangeleverd en de verwerking werd verzorgd door Tegels.com Projects B.V.Marco Smits is vanuit die organisatie veel betrokken geweest bij het uiteindelijke resultaat.

Fraai betegeld

Het horecagedeelte in de Traverse is in feite een herziening van de bedrijfskantine, die op de eerste verdieping gepland stond, naar de begane grond. Met een vide komt er daglicht in de Traverse. De exploitant voor het restaurant wordt nog gezocht, maar deze komt in elk geval in een fraai betegelde ruimte.

Merken

Allereerst is de ondervloer geëgaliseerd met een cementgebonden gietmortel. Alle verwerkingsmiddelen zijn afkomstig van Mapei. In totaal gaat het om 800 tot 900 m2 tegelvloer.
De basis bestaat uit de serie Mold van Refin in 120 x 120 cm. Van dit merk werden ook de toiletten voorzien met vloeren op basis van 60 x 60 cm en wanden in stroken. Voor 96 m2 technische vloer kwam de DAA34635 30x30 antislip van Rako in aanmerking en hier werd aan de wand 160 m2 Grandeur mat wit 30x60 cm toegepast. De markante bloembakken zijn bekleed met de serie Sevilla Terra Red van The Mosaic Factory. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2020
pijltje TegelTotaal 2020 nr. 3
pijltje Bedrijfskantine wordt ­restaurant
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug