Tegeltotaal 2020 - nr. 1

NIEUWS

Nieuwe antislip leidt tot ­andere series bij Rako

Geschuurd beton in serie Betonico
Geschuurd beton in serie Betonico

Doordat de techniek van antislip sterk verbeterd is en nauwelijks zichtbaar of voelbaar, nodigt de nieuwe antislip extra uit tot andere esthetische invullingen van tegels. Industrieel met een soft aanzien.

Het Tsjechische Rako heeft vorig jaar een nieuwe fabriek in gebruik genomen voor de productie van grotere formaten en daar past de R10/B waarde goed bij. Uiteraard denkt iedereen aan natte ruimten en buitengebruik maar ook in tussengebieden brengt het een uitkomst, zoals woonvertrekken die direct met buiten in verbinding staan.

Zachte terrazzolook in Piazetta ook voor buiten
Zachte terrazzolook in Piazetta ook voor buiten

Maten en tinten

De nieuwe series omvatten formaten van 5 x 5 tot en met 60 x 120 cm. Ze lenen zich zowel voor projecttoepassing als binnen woonbereik. De serie Block voorziet hierin zodat met al die mogelijkheden patronen gelegd kunnen worden op basis van vijf gedempte tinten. Grijzen en zandkleuren tekenen alle nieuwe series, zo ook Piazetta, een terrazzolook met een zachte uitstraling. In dezelfde lijn is de nieuwe aanwinst Betonico uitgebracht, een tegelserie met het imago van geschuurd beton, waarbij de kiezelsteentjes duidelijk zichtbaar aan het oppervlak komen.

Speciaal voor buiten zijn er extra dikke 2 cm tegels met een R11 waarde en speciale randtegels. Een selectie van de nieuwkomers zijn binnenkort te zien op de huisbeurs van Julius van der Werf.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2020
pijltje TegelTotaal 2020 nr. 1
pijltje Nieuwe antislip leidt tot ­andere series bij Rako
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug