Nieuws van 19 september 2019

EXTRA NIEUWS

De vlag hing uit bij het nieuwe pand bij Apeldoorn
De vlag hing uit bij het nieuwe pand bij Apeldoorn

Feestelijke opening centraal pand

Mapei Nederland viert tienjarig bestaan

Paul Spee (links) knipt het lint door met Veronica en Marco Squinzi
Paul Spee (links) knipt het lint door met Veronica en Marco Squinzi

Met de nieuwbouw in Apeldoorn zet het tien jaar bestaande Mapei Nederland een volgende stap in de groeiambitie. Het nieuwe onderkomen beschikt over twee laaddocks, een weegbrug en een 24/7 afhaalpunt. Genoeg redenen om de opening groots te vieren.

Ruud Dilling

© Tegeltotaal


Wereld marktleider

Het Italiaanse familiebedrijf Mapei werd in 1937 in Milaan opgericht. Vanaf de jaren ’60 kwam de focus ook op het buitenland te liggen en werden vestigingen buiten Italië geopend. Zo kon direct worden ingespeeld op de landelijke vraag en werden de transportkosten minder.
Vandaag de dag is Mapei wereldleider in de productie van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouwsector. De groep heeft 87 dochterondernemingen met 81 productiefaciliteiten in 35 verschillende landen.
De jaaromzet bedraagt meer dan 2,5 miljard euro.

 

> Mapei.nl

Het nieuwe pand betekent voor directeur Nederland Paul Spee de vervulling van een belangrijke wens.Het is geweldig dat we ons kantoor, magazijn, showroom en trainingscentrum nu op één centrale locatie hebben en bovendien zitten we midden in Nederland vlak bij de A1.

Magazijn

Ruim tweehonderd gasten werden bij de entree verwelkomd door medewerkers van Mapei. Ze werden doorverwezen naar het hagelnieuwe magazijn dat tijdelijk was omgetoverd tot evenementenhal met een podium, goochelaar, fotoshoot met Mapei-producten, catering en foodtrucks met - hoe kan het ook anders - Italiaanse gerechten als pizza, pasta en lasagne. Speciale gasten waren Veronica en Marco Squinzi. De eigenaren van het Internationale familiebedrijf openden samen met Paul Spee de nieuwbouw met het doorknippen van twee linten, een met de Nederlandse en een met de Italiaanse driekleur.

Eigen producten

Als producent en leverancier van bouwchemische producten heeft Mapei zoveel mogelijk eigen materialen in de bijna 3.500 m2 nieuwbouw verwerkt. Zo blijkt de betonvloer in het magazijn vervaardigd van het scheurvrij, olie- en waterafstotend Mapecrete-systeem en kreeg de ontvangstruimte, tevens showroom, een terrazzovloer met blauwe steentjes als toeslagmiddel. In de testruimte en de coatingruimte ligt een Mapefloor. Op de wanden in de presentatie- en demonstratieruimte is gemengd betonlook aangebracht. Bij elk gebruikt product staat een beschrijving en een verwijzing met een pijl op de muur.

 Gastvrijheid met een attentie voor de vele aanwezigen
Gastvrijheid met een attentie voor de vele aanwezigen

Lijmen en coatings

Ook in de ‘kleinste’ ruimtes kun je niet om de producten van Mapei heen. De grote composietplaten in de toiletten beneden zijn verlijmd met lichtgewicht tegellijm. De toiletten op de bovenverdieping zijn afgewerkt met ‘denim tegels’ welke gemaakt lijken van spijkerstof. Andere wanden zijn voorzien van mozaïek. Het geheel is afgewerkt met een schimmelwerende voegmortel. Ook alle vloeren in gangen, keuken, archiefruimte en serverruimte zijn voorzien van diverse eigen producten, net als de overige wanden en muren. Kortom het hele pand toont een goed inzicht in alle beschikbare Mapei-systemen.

Veel belangstelling voor de vloer met terrazzolook
Veel belangstelling voor de vloer met terrazzolook

Dakbedekking, zonnepanelen en afhaalpunt

Op het dak ligt kunststof dakbedekking van Polyglass (onderdeel van de Mapei-groep) en staan maar liefst 288 zonnepanelen. Ruim voldoende om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van zowel kantoor als magazijn. Nieuw is de mogelijkheid om ook na sluitingstijd producten af te halen bij het 24/7 afhaalpunt: een container met vijf afzonderlijke compartimenten met toegangscode.

Nieuwe robot maakt distributie nog efficiënter
Nieuwe robot maakt distributie nog efficiënter

Tien jaar in Nederland

Het kan niet op voor Mapei, want naast de nieuwbouw viert Mapei ook het 10-jarig bestaan in Nederland. De afgelopen jaren zijn er heel wat projecten afgerond waarin Mapei-producten zijn verwerkt.Bijvoorbeeld de pijlers van de Zeelandbrug en de Maastunnel in Rotterdam. Daarnaast zijn heel veel projecten in hotels, zwembaden, winkelketens, transformatie-gebouwen en woningbouw uitgevoerd. Zelfs op diverse jachten en rivier-cruiseschepen worden onze IMO-gecertificeerde producten toegepast, aldus een trotse Paul Spee.

Het 24/7 afhaalpunt als welkome klantenservice
Het 24/7 afhaalpunt als welkome klantenservice
Magazijn diende als ontvangstruimte
Magazijn diende als ontvangstruimte

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2019
pijltje Mapei Nederland viert tienjarig bestaan
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug