Tegeltotaal 2019 - nr. 5

NIEUWS VERWERKING

© Tegeltotaal

Mapei-Nieuws van de beurs

Mapei heeft een duurzaamheidspaspoort voor producten opgezet waarmee per product de voordelen ten aanzien van duurzaamheid worden weergegeven. Het bedrijf heeft 16 productlijnen, met de tegelindustrie als belangrijkste klant, waarbij producten zich ook lenen voor verwerking van andere materialen binnen de overige 15 productlijnen. Dat wordt schematisch goed getoond en in een zichtbare woonkamer of balkon toegelicht met kleine mock-ups als systeemopbouw.

De ontkoppelingsmat van Mapei is op de Cersaie geïntroduceerd als Mapeguard UM 35. De Mapeguard UM 35 wordt toegepast in een ontkoppelings-, waterdichting- en scheuroverbruggend systeem. Voor het overbruggen van scheuren in vloeren wordt bijvoorbeeld eerst gekozen voor een verbinding met snellijm Keraquick Maxi S1 welke wordt aangewalst, en waarop vervolgens keramiek, natuursteen of composiet kan worden aangebracht met een flexibele lijm. Het Mapeguard UM 35 systeem sluit perfect aan op het Mapeguard WP 200 systeem voor het waterdicht maken van vochtgevoelige ondergronden zoals HSB (Hout Skelet Bouw) badkamers en het Mapetex systeem voor het wapenen van een mortelbed bij slechte ondergronden.
En mocht iemand een tegelvloer willen en deze na vijf jaar eenvoudig willen verwijderen waarbij ook nog een reductie van het contactgeluid gewenst is, dan brengt Mapetile Removable System uitkomst.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2019
pijltje TegelTotaal 2019 nr. 5
pijltje Mapei-Nieuws van de beurs
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug