Tegeltotaal 2019 - nr. 5

NIEUWS VERWERKING

Familie Schönox uitgebreid

Bij de renovatie van de tegelvloer in de Amsterdamse Bijenkorf is gekozen om met de Q6 van Schönox te werken. Kiezen uit de compacte Q-familie met slechts zes tegelijmen, was ook in dit geval gemakkelijk.

Het toegepaste product is in hoge mate met kunsthars verrijkt. Dit heeft tot gevolg dat er een mortel ontstaat die niet alleen als dun-, middel- of dikbed valt te gebruiken, maar ook volgens de vloeibedmethode. Dit betekent dat de verwerker met een en hetzelfde product op locatie kan beslissen hoe smeuïg hij de lijm wil aanmaken.

Als eigentijds verwerkingsaspect gaat het hier tegelijk om een stofarm product dat het werk nog plezieriger maakt. Behalve voor bepaalde natuursteensoorten valt deze lijm overal in te zetten. Dus ook bij mozaïek en in zwembaden. Voor Schönox onderstreept de keuze in dit specifieke geval nog eens hoe tegelverwerkers ingenomen zijn met het heldere Q-programma. Daar is recent de Q20 hybrid bijgekomen, een lijm die uitermate geschikt is voor het verlijmen op calciumsulfaat gebonden (giet)vloeren. Ook bij kritische situaties waar er in de dekvloer nog restvocht achtergebleven is, hoeft dit met deze lijm geen probleem op te leveren.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2019
pijltje TegelTotaal 2019 nr. 5
pijltje Familie Schönox uitgebreid
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug