Tegeltotaal 2019 - nr. 4

NIEUWS

Nieuw ecolabel voor Spaanse industrie

Er is een nieuw label voor Spaanse bedrijven dat de ecologische waarde van een bedrijf keurmerkt. Het gaat om de Product Environmental Declaration. Deze zogeheten DAP waar al 40 bedrijven bij aangesloten zijn.

De Ascer, de overkoepelende organisatie voor Spaanse tegels heeft een methode ontworpen om ook haar leden hierop in te laten spelen. Het keurmerk sluit aan bij de recente DAPs in Italië en Noord-Amerika. Dit ecolabel is al uitgeprobeerd en bruikbaar in Nederland, Duitsland, Noorwegen. Frankrijk en Zwitserland.

Samen met ITC heeft de Ascer een databank ontwikkeld welke de levenscyclus van de keramische producten aangeeft. Het streven hierbij is om van wieg tot graf (cradle to grave) hergebruik en energiezuinigheid te garanderen.

Al in 2011 ontwikkelde de Spaanse tegelindustrie een computerprogramma waarmee opdrachtgevers snel de ecologische waarde konden achterhalen, zelfs gericht op bepaalde bedrijven. Dit moet de keuze voor tegels als afwerking stimuleren, zowel aan de milieuvriendelijke productiekant als voor de gebruikers. Het maakt deel uit van meerdere samenwerkingen, zoals een deelname van Ascer aan het project Foundrytile.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2019
pijltje TegelTotaal 2019 nr. 4
pijltje Nieuw ecolabel voor Spaanse industrie
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug