Tegeltotaal 2019 - nr. 3

TegelTotaal 2019 nr. 3

Korte nieuwsflitsen uit TegelTotaal 2019 nr. 3

Geprint mozaïek

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

© TegelTotaal

Digitaal printen op mozaïek is bij het Spaanse Ezarri zover ontwikkeld dat hierdoor ongekende decors gemaakt kunnen worden op glas, keramiek of goud. Er zijn al diverse voorbeelden van te zien en ook in zwembadbereik zal het een welkome toevoeging betekenen voor de architectenwereld.

➤ Meer ➤

Feestelijke open dag Van Veen Tegels en Sanitair

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

© TegelTotaal

Op zaterdag 11 mei werd de vernieuwde badkamer- en tegelshowroom van Van Veen Tegels & Sanitair in Sint Nicolaasga feestelijk geopend. Al sinds 1 april 1987 kunnen klanten bij dit familiebedrijf terecht voor de mooiste tegelvloeren.

➤ Meer ➤

Nieuwe boeken voor AutoCAD

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

Binnen de serie ‘Computer Ondersteunend Ontwerpen’ zijn drie verschillende boeken verschenen voor AutoCAD. Het dikste boek gaat uiteraard over AutoCAD 2020 en beslaat maar liefst 1580 pagina’s. Ook de versie voor AutoCAD LT 2020 mag er zijn met 1010 bladzijden. Wat meer handzaam is de paperback met de titel ‘AutoCAD 2020, Basisboek, Leerboek MBO’ dat nog steeds 510 pagina’s beslaat en speciaal bedoeld is voor MBO-studenten.

➤ Meer ➤

Nieuw projectboek Façades

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

© TegelTotaal

Op 17 mei overhandigde Hans Zwaanenburg (rechts), directeur van de VMRG, het eerste exemplaar van het boek Façades 2019 aan Benthem Crouwel Architects, winnaar van BNA’s Beste Gebouw van het Jaar 2019. Jan Benthem, architect van het winnende project Noord/Zuidlijn Amsterdam, nam het boek in ontvangst.

➤ Meer ➤

Verwarming via Riho

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

Om in elke ruimte de gewenste temperatuur te regelen, biedt RIHO Climate Systems een snel te installeren oplossing met de Multikit. Dit is een multi-zone regelsysteem voor watervoerende vloerverwarmingssystemen, geschikt tot zelfs acht ruimten. Inzetbaar voor zowel verwarmen als koelen en indien gewenst uit te breiden naar 16 ruimten.

➤ Meer ➤

Galerij van projecten

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

Confindustria, de overkoepelende organisatie voor de Italiaanse tegelindustrie, heeft nieuwe projecten op de site geplaatst. Met dit portaal kunnen keuzes gemaakt worden tussen diverse soorten projecten overal ter wereld met als enige constante dat de merken Italiaans zijn.

➤ Meer ➤

Schoonloopzone voor slechtzienden

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

© TegelTotaal

Emco introduceert een schoonloopzone met twee functies in één: een optimale vocht- en vuilreductie en een richtingaanwijzer voor mensen met een visuele beperking, die zich daardoor goed kunnen oriënteren. Daarbij zorgen de contrastkleuren voor een geleiding. Het systeem dient tevens als gidssysteem voor elke bezoeker.

➤ Meer ➤

Installatie Villeroy & Boch

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

© TegelTotaal

De ViConnect is een uniek ‘made in Germany’ installatiesysteem van Villeroy & Boch voor closets, bidets, urinoirs en wastafels. Om de installatie nog makkelijker te maken, is de ViConnect vernieuwd met diverse slimme functies. De montage is nu nog eenvoudiger dankzij geïntegreerde verticale steunen en zelfblokkerende poten. En er is geen gereedschap nodig om de gepatenteerde doorstroombegrenzer te gebruiken teneinde de spoeling van de wc eenvoudig bij te stellen.

➤ Meer ➤

Tece verwarmt hangars

Tegeltotaal 2019 - nr. 3

© TegelTotaal

Terwijl de tegelwereld Tece overwegend kent als producent van hoogwaardige douchegoten, is vloerverwarming even goed een belangrijke bedrijfsactiviteit. Behalve in de woningbouwsector geldt dit ook voor bedrijfsgebouwen. Recent leverde Tece niet alleen de vloerverwarming voor twee vliegtuighangars, maar zorgde ook voor de uitvoering. Opdrachtgever is EliteJet uit Mönchengladbach, gespecialiseerd in onderhoud van vliegtuigen.

➤ Meer ➤

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2019
pijltje TegelTotaal 2019 nr. 3
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug