Tegeltotaal 2018 - nr. 3

NIEUWS

Nieuwe pastalijm van Forbo Eurocol

© Tegeltotaal

Speciaal voor zware en grootformaat wandtegels introduceert Forbo Eurocol een nieuwe, lichtgewicht pasteuze tegellijm, de 680 Elastilight. Zeer gebruiksvriendelijk door zijn uitstekende smeer- baarheid en laag soortelijk gewicht.

Tegelijk biedt de lijm een onovertroffen standvermogen, een belangrijke eigenschap bij het verlijmen van grote en zware wandtegels. De gewichtsbesparing ten opzichte van een vergelijkbare tegellijm van Forbo Eurocol is aanzienlijk: bijna 30%.

4 kg lichter op een emmer

Tegelijk zijn de productontwikkelaars van Forbo Eurocol erin geslaagd om de lijm een zeer hoge aanvangskleefkracht te geven, waardoor ook de zwaarste en grootste wandtegels geen last hebben van ‘zakken’ in het lijmbed. Ook de eindhechting is van hoog niveau.

De arbovriendelijke 680 Elastilight biedt dus louter voordelen ten opzichte van bestaande lijmen voor grootformaatwandtegels. Het werk is minder zwaar, de lijm biedt de beste hechting in zijn klasse en de prijs per vierkante meter is gelijk aan die van zwaardere pastategellijmen. Andere voordelen van deze nieuwe Eurocol-lijm zijn de emissieclassificatie EC1 Plus, waarmee hij ook geschikt is voor BREEAM-projecten. Verder heeft de 680 Elastilight een uitstekende vochtbestendigheid, kan de lijm op vrijwel elke ondergrond worden toegepast en is deze ook geschikt voor bijvoorbeeld DHG-tegels, mozaïek, natuursteen en bouw- en isolatieplaten.


U bevindt zich hier:
HOME
Nieuws
Nieuwsarchief
Al het nieuws uit 2018
TegelTotaal 2018 nr. 3
Nieuwe pastalijm van Forbo Eurocol
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug