Tegeltotaal 2018 - nr. 1

NIEUWS

Waterdicht met Seal System

Het aanbrengen van het Seal System kleefband.
Het aanbrengen van het Seal System kleefband.

Het Duitse bedrijf Tece heeft haar afdichtingsysteem voor douchegoten laten testen door de onafhankelijke keuringsinstantie Kiwa TBU. Daar is Seal System absoluut waterdicht bevonden volgens de in Duitsland geldende voorschriften van het bouwtoezicht.

In de praktijk is ook voor Tece gebleken dat het niet juist afdichten van douchegoten en afvoeren tot lekkages kan leiden. De oorzaak ligt in de constructie of aan slordige verwerking, maar vaak ook aan het verkeerde afdichtingmiddel. Tece heeft daarom het Seal Systeem ontwikkeld, dat universeel op al haar douchegoten en afvoeren toegepast kan worden.

Het aanbrengen van de 2e laag: het afdichtingmiddel.
Het aanbrengen van de 2e laag: het afdichtingmiddel.

Kleefband

Nadat de goot is gemonteerd en gevuld met mortel, wordt het Seal System kleefband op de dekvloer aangebracht. Om te zorgen dat de flenzen schoon blijven zodat een absoluut waterdichte verbinding tussen flens en kleefband ontstaat, zijn deze voorzien van een beschermingsfo- lie. Tot slot wordt een tweede afdichtinglaag aangebracht waarna al kan worden betegeld.
De Seal System constructie is getest in combinatie met tientallen gerenommeerde afdichtingproducten van verschillende fabrikanten. De geslaagde testen zijn gecertificeerd.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2018
pijltje TegelTotaal 2018 nr. 1
pijltje Waterdicht met Seal System
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug