Tegeltotaal 2018 - nr. 1

NIEUWS

Nieuw circulair wandsysteem Knauf

Knauf, al decennia lang een van de wereldmarktleiders binnen de (af) bouwsector, heeft medio januari het Hybride Circulair Wandsysteem uitgebracht. Het bedrijf doet dit in nauwe samenwerking met New Horizon, dat zich bezighoudt met het ontmantelen van gebouwen om daar grondstoffen uit te halen voor hoogwaardig hergebruik. Voor Knauf is deze introductie een belangrijke stap in haar missie om meer duurzaam te bouwen.

Voor de ontwikkeling van het Hybride Circulair Wandsysteem worden elementen uit oude gebouwen gezaagd en modulair toegepast in nieuwe gebouwen. Als een gebouw aan het einde van zijn levenscyclus is, is veel materiaal namelijk nog van hoge kwaliteit. Zonde om te slopen en deze waarde te vernietigen. New Horizon zorgt dat de gebouwen zodanig ontmanteld worden, dat Knauf haar expertise kan inzetten om zo veel mogelijk oude gipsplaten te hergebruiken voor nieuwe wanden. Hiermee krijgen de bouwelementen een tweede leven.

De eerste proef werd opgezet in Circl, een circulair paviljoen aan de Zuidas van Amsterdam. Hoe het proces gaat werken met betegelde wanden is nog niet bekend. Gezien de grote ontwikkelingen met prefab elementen die keramisch bekleed worden, zou de tegelwereld hier wel op kunnen inspelen.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Nieuws
pijltje Nieuwsarchief
pijltje Al het nieuws uit 2018
pijltje TegelTotaal 2018 nr. 1
pijltje Nieuw circulair wandsysteem Knauf
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug