Tegeltotaal 2023 - nr. 5

Advertorial

Geen Wkb-papierwinkel dankzij handige ZR borgingstool

© Tegeltotaal

De Wkb is een mooie stap naar zekerheid over ­kwaliteit. Maar wat deze wet nu voor jou als afbouwer (bijv. tegelzetter of stukadoor) betekent, is vooral onzeker. Het laatste waar je zin en tijd voor hebt is een hele papierwinkel. Daarom is er nu een handige tool waarin je alleen maar foto’s van je werk hoeft te uploaden.

Nog even over de Wet kwaliteitsborging, kortweg Wkb: je moet aantoonbaar maken dat je goed en deugdelijk werk hebt geleverd. In elk geval wat betreft de ‘aan het zicht onttrokken risico-elementen’. Dat doe je o.a. door specificaties en ­verwerkingsadviezen van de gebruikte producten aan te reiken en daarnaast een deugdelijke uitvoering te laten zien. Dat klinkt eenvoudig, en dat kan het ook zijn. Want Omnicol heeft namelijk een registratietool ontwikkeld die een kant-en-klare pdf voor je maakt. Die kun je zó overhandigen aan de aannemer of ­kwaliteitsborger. De borgingstool is overigens meertalig ­beschikbaar.

Acht vragen

In deze tool zijn alle onderdelen van Wkb die voor jouw werk relevant zijn, teruggebracht tot acht fotovragen. Vragen, die je simpelweg kunt beantwoorden met één, of eventueel meerdere foto’s. Dankzij voorbeeldfoto’s weet je precies hoe het moet. Hoeveel registraties je uiteindelijk tijdens het werk moet maken, hangt af van de eisen die het borgingsplan bevat. Combineer dit met de projectbegeleiding van Omnicol en je kunt zondermeer voldoen aan de verplichtingen. Want we zijn niet alleen een fabrikant en leverancier van premium afbouwproducten zoals lijmen, egalisatiemortels en primers. Wij zijn met kennis en ondersteuning vooral partner voor elke bouwprofessional. Niet voor niets is onze slogan ‘door en voor vakman’.

© Tegeltotaal

Project aanmelden

Toegang tot deze zogeheten ZR borgingstool (ZR = Zelfstandige Registratie) ontvang je gratis nadat je je project bij Omnicol hebt aangemeld. Zoals we al jaren doen, kijken we dan met je mee, en stellen een project specifiek advies op dat de situatie beschrijft inclusief de technische specificaties van de ­voorgestelde producten. Bij de start van de uitvoering en tussendoor, kijken we mee over je schouder. Al deze gegevens registreren wij zelf in ons projectmanagementsysteem, waarin jij als werkende vakman of afbouwbedrijf, zelf via de ZR borgings­tool de benodigde registraties kunt borgen.

Eén gezamenlijk overzichtelijk dossier

Zodra het project gereed is, kunnen we uit het project­managementsysteem alle gegevens die wij hebben verzameld en jouw foto’s samenvoegen tot één overzichtelijk bestand. Waar alle informatie op de juiste plek staat. Zo heb je alles voor het ‘dossier bevoegd gezag’ en het ‘opleverdossier’ ­beschikbaar.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Advertorials
pijltje Advertorials uit 2023
pijltje Advertorials uit 2023 nr. 5
pijltje Geen Wkb-papierwinkel dankzij handige ZR borgingstool
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug