Tegeltotaal 2022 - nr. 6

Advertorial

De perfecte mix tussen productdigitalisering & innovatie

Brongle platform klaar voor digitale transitie 2023

© Tegeltotaal

Jim Ong begon als éénpitter met zijn bedrijf iVisionAR om de tegel- branche te ontlasten van stapels catalogi, technische documentaties en de steeds ingewikkeldere prijsaanpassingen. Hij heeft intussen een volledig bedrijf met zeven werknemers.

Bij zijn doel om zoveel mogelijk klanten te bedienen met de digitale transitie binnen de tegelhandel moet gedacht worden aan ten eerste de groothandel, impor- teurs, bouwbedrijven, vervolgens de detaillist met zijn B2B klanten en tenslotte de consument. Het kantoor bij Maastricht Airport kreeg recent een extra onderko- men in het Belgische Hasselt. Hier laat hij regelmatig beeldend zien wat zijn bedrijf te bieden heeft. Alles draait om Brongle en de productbelevingen zoals virtual reality en augmented reality.

Voorgeschiedenis

Een stukje voorgeschiedenis is op zijn plaats. Jim Ong werd dertig jaar geleden agent van onder meer Edilceramica, een zijtak van het merk Ariostea, NovaBell en CaroFrance. Begin deze eeuw liep hij als agent tegen heel veel problemen aan als het ging om communicatie met specifieke tegeldata en bijhorende productbelevin- gen in retailshowrooms.
De catalogi van de fabrieken waren niet op landen in de Benelux afgestemd. Dus hij maakte zelf flyers en vertalingen in het Nederlands. In regelmatig contact met groothandelaren over de communicatie, kostenbesparingen en efficiëntie naar hun retailers, vroeg hij zich af: ‘Al die informa- tie dat kan toch ook digitaal?’

Tegelplatform

Als een volleerd docent legt hij bij de flipover uit hoe Brongle ontstond. Hij heeft net een workshop gegeven aan tegelimporteurs en bouwbedrijven: Brongle is een online tegelplatform met als basis een combinatie van PIM (Product Informatie Management) en DAM (Digitaal Asset Management)systemen. De belangrijkste taak is om handelaren binnen het specialisme van tegels, parket, pvc en natuursteen te helpen een grote hoeveelheid complexe productdata, productmedia, documentatie- en informa- tie beter te hanteren.

QR-code centraal

Ik ben in 2010 in België begonnen vanuit de ervaringen als agent met groothande- laren en importeurs van tegels. Wat wij nu bieden is het totaal ontzorgen op het gebied van data bij importeurs, hun retail- ers, architecten en aannemers. Product belevingen on-the-fly tonen met onder andere in-house ontwikkelde innovaties zoals virtual reality wat de binding met retailers en hun consumenten ten goede komt.
De ondertussen welbekende QR code staat centraal als middel om alle wijzigin- gen van merken, series en artikelen direct door te geven aan de retailer. Deze kan dit naar wens via zijn marketingkanalen doorvoeren naar zijn potentiële klanten. Binnen andere branches is deze digitale transitie al jaren gebruikelijk zoals in de automotive en kledingindustrie.

Scan uw product

Een herkenbaar voorbeeld: Op zaterdag in de showroom is het vaak zo druk dat je veel klanten niet kunt vasthouden. Je voelt in je nek dat ze weinig tijd hebben maar ze scannen wel de QR code van producten waarin ze geïnteresseerd zijn. Dan ontstaat het bekende Google adsWord verhaal: via analyse binnen het Brongle platform zie je dat consumenten de gescande showroomproducten in de avond op een andere locatie bekijken, vergelijken en beleven. Je weet als retailer welke producten door een consument zijn gescand en kunt ze dan alsnog benaderen via email of nieuwsbrief en mogelijk een afspraak maken.
Maar een importeur of retailer ziet veel meer met dit systeem. Een tegel die 200 keer gescand is maar niet verkoopt, wat is er aan de hand? Of er blijkt dat in een bepaald gedeelte van de toonzaal de verkoop veel hoger is dan in het andere deel. Ligt dat aan de tegels, prijzen of misschien aan iets heel anders?

Koppelen

Alles is erop gericht om de communicatie te optimaliseren binnen alle geledingen. Van groothandel naar detaillist kan bij
voorbeeld direct gezien worden hoe groot de voorraad is of bestaat dit artikel in andere formaten en kleuren, wat zijn de technische gegevens of classificaties (Upec, Etim, GS1) van dit artikel. En hiermee weet de groothandel en zijn klant direct van de bestellingen af.
Wij koppelen alle data aan elkaar die voor die B2B klant relevant zijn en doen alles van A tot Z. Denk aan het huren van een volledig gemeubileerd appartement waarvan het onderhoud, het beheer en de inrichting voor rekening van de verhuurder komen.

Consument

Jim ziet dat juist nu de prijswijzingen orde van de dag zijn, de groothandela- ren en hun retailers gek worden als ze dat telkens handmatig moeten bijhou- den. Met de dynamische QR code worden de tegeldata direct en in de toekomst verwerkt en ziet de uiteinde- lijke consument ook bij voorbeeld als er tussen zijn gescande producten andere formaten of tegelkleuren zijn, maar ook of er de komende periode eventuele aanbiedingen of prijswijzigingen zijn. Bij een digitale transitie is samenwerking tussen alle betrokken partijen de sleutel: transparantie, branche ervaring en mediawijsheid met tegelimporteurs.

Virtueel op productniveau

De Virtual Reality Onyx-tool biedt de mogelijkheid om met een speciale bril ongeveer op de tegelvloer te staan. Vele varianten kunnen direct getoond worden. De Augmented Reality Infiniti- tool is nog volop in ontwikkeling. Uiteindelijk moeten alle maten, snijvlak- ken, plinten, kleurschakeringen direct in beeld komen. Dit is voor architecten en projectaannemers een optimale manier om met de groothandel een keuze te bepalen en die direct in het CAD-pro- gramma op te nemen.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Advertorials
pijltje Advertorials uit 2022
pijltje Advertorials uit 2022 nr. 6
pijltje Brongle platform klaar voor digitale transitie 2023
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug