Weblog september 2020-1

BLOG

Alles in rook opgegaan

© Tegeltotaal

‘Aan het werk’ schreven we boven het voorwoord van de net gerealiseerde Tegel Totaal. Na allerlei stagnatie en onzekerheden weer lekker aan de slag met een nieuwe structuur. Dat geldt niet voor Potter Keukens en Badkamers (en Tegels). Het pand in Sint Maartensdijk op Tholen is volledig afgebrand in de nacht van zaterdag op zondag 20 september.

We kennen de Potters goed en de showroom waar ons vaak nog even iets werd toegestopt door Peter Potter, een kraan of een afgeschreven toiletpot voor het appartement. En persoonlijk kwam hij af en toe kijken of een keuken wel goed was afgesteld en de tegels perfect op de wand. Dit jaar niet want door de situatie in Frankrijk was zijn hoofdleverancier gesloten en moesten alle bestellingen in vakantietijd worden ingehaald.
Hele harde werkers en een wandelende ontkenning van het idee dat Zeeuwen zuinig zijn. Ja zuinig op hun spullen in de toonzaal en op hun klanten. Als in een café wandelde hier altijd wel iemand binnen voor koffie en zelfgebakken cake door echtgenote Willy.

Nachtmerrie

Een bedrijf zoals je het zou wensen met veel voorraad om ook het kleinste onderdeel voor de klant direct te kunnen overhandigen. Als het moest ook nog even buiten kantoortijd om zelf plaatsen. En voor de tegels was Peter een groot fan van bepaalde merken maar lagen er ook telkens proefmonsters uit allerlei windhoeken. Als vakman bleef hij leergierig maar wat valt er nu nog te leren?

Omgaan met een ramp, dat is een proces. De nachtmerrie die werkelijkheid wordt en waaruit je morgen hoopt te ontwaken. Van voordat het ene zinnetje doordreunde: ‘Alles is in rook opgegaan.’
En wat leren wij hiervan? Dat je machteloos staat of direct iemand kunt bijstaan en dat dan ook moet doen. En dat dit ons allemaal zomaar kan overkomen.

© Tegeltotaal

De oorzaak is nog niet bekend en wordt misschien ook nooit duidelijk. Hoe kan de waarheid uit as herrijzen? En wat heb je er aan? Behalve dat hiermee je eigen onschuld bewezen wordt. Overmacht valt makkelijker te accepteren dan een eigen nalatigheid.
We kunnen de familie Potter alleen maar mentaal steunen om hier doorheen te komen. En hopen dat er in zo’n kaalslag een nieuwe toekomst ontkiemt.

P.S. Het commentaar van Peter Potter: We hebben wel voor hetere vuren gestaan dus hier zullen we ook wel overheen komen.

Renée De Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2020
pijltje Alles in rook opgegaan
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug