Weblog februari 2018

BLOG

Er op af!

Marijn bij Klaus Bartman
Marijn bij Klaus Bartman

De eerste maand van dit jaar is direct een hectische voor ons allemaal. De gezichten en commentaren tuimelen door mijn hoofd. Mooie herinneringen, nu al. De Home Expo was een binnenkomer met veel vrolijke gezichten. Onze zoon Marijn begon zijn nieuwe rubriek als milieureporter. Bij het nakijken van zijn scripties en werkstukken zag ik een gemiste kans: de studenten daar onderzoeken vooral de kledingindustrie als het om ecologisch verantwoord gaat.

Geen kinderarbeid, energiebesparing en recyclen; het speelt allemaal mee in de tegelwereld. Dus gooiden we de jonge expert direct in het diepe. Op de balie lagen al twee stapels Tegel Totaal, waarop Marijn direct kritisch mompelde: Waar zijn de andere bladen over tegels? Dit lijkt een monopoliepositie! Hij had al een hartelijke groet te pakken: 'Jij moet Marijn zijn'. Binnen vijf minuten stond de nieuwkomer omringd door standhouders die hem meelokten met koffie, een wrap of een pilsje naar hun milieuverantwoorde producten.
De gesprekken waar wij zelden tijd voor kunnen inruimen, voert hij. Intensief. Het humorgehalte bij alle serieuze gesprekken bevalt hem zeer. De conclusie: Open mensen, veel te vertellen over milieubewuste producten en de aannemer is volgens mij de zwakke schakel bij alle goede bedoelingen. Tot die conclusie kwamen wij na jaren. Snelle leerling dus.

Bijpraten

We gingen ook buiten de beurs op stap, even bijpraten zo aan het begin van 2018. Ik kan het iedereen aanraden, want na de feestdagen heeft iedereen de gulle gebaren en de goede voornemens nog in zich. Ik drink meer koffie dan ooit, taarten schuiven er op schotels naast en in die gezelligheid maak ik mij niet dik. Koffiedik is er wel, waarbij we gezamenlijk de komende maanden bespreken.

Net voor vertrek had ik het visitekaartje van René van den Wollenberg nog in handen. Een uitnodiging om op visite te gaan, maar waar is die gebleven? Eurovite, toen een eigen bedrijfje Pejebo met anderen, en nu? Even het woord buitentegels laten vallen op kantoor van Nico Zeinstra bij Sopro en wie komt er als nieuwe specialist om de hoek? René.... lekker verwarrend zo'n naam als Nico 'ons' aanspreekt. Wil je nog koffie René(e)? Alle twee!
Met heel veel Sopro-cadeautjes en stuiterend van de cafeïne zijn we weer wakker geschud op het gebied van buitentegels. Opgeschoven onderwerp, want het weer in Nederland leende zich niet voor een mooie presentatie, althans niet in de lage Landen waar ik was.

Andere visites leren me dat Dorien van der Pol niet meer bij Michel Oprey & Beisterveld werkt. Michel, niet Oprey maar Michel van den Goorbergh. In de megaruime showroom liggen de natuursteentegels en de keramische varianten door elkaar. Michel serveert heerlijkheden en grijnst: Ik ben benieuwd of jullie het verschil kunnen zien tussen keramiek en natuursteen, want er zijn replica's bij die niet van echt te onderscheiden zijn.

Maastunnel

We gaan ook nog langs Thomas van Zuylen die de nieuwe tegels voor de Maastunnel heeft geleverd als agent van Rosa Gres en daar jaren mee bezig is geweest. En langs Thomas van Kloppenburg die het begin van januari heeft gemist omdat hij met zijn hoofd in het gips zat. Vanwege een grote verbouwing van de nieuwe toonzaal. Hij zag inderdaad wat witjes maar straalde: We moeten vooruit, kansen pakken, leven, leren, naar de Cevisama. ‘Er op af...’ klinkt ineens heel raar; je bent er, totaal op, maar het is af!

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2018
pijltje Er op af!
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug