Weblog oktober 2016

BLOG

Lijstenbrijberg

Namen zijn mijn slechtste kant, getallen kan ik niet onthouden en met excel werken lijkt me excellent voor anderen. Jarenlang hield ik dus in het najaar vol bewondering de Tegel Totaal in de hand met de agentenlijst. Wat een werk! En hoe heerlijk dat ik dat nooit hoefde te doen.

© Tegeltotaal

Dergelijke uitspraken worden mij steeds vaker noodlottig. Met de overname van het vakblad drie jaar geleden stond ik als een dwaas voor allemaal lijsten. De bovatinleden, de abonnementen en natuurlijk dé lijst. Heel voorzichtig raakte ik een vakje aan en veranderde een naam of een merk net zolang tot het maanden later naar de drukker mocht.

Veel van wat we moeten doen, blijken we best te kunnen, dus dit keer zoefde mijn curser langs inmiddels bekende namen met vertrouwde merken. Het is een hele heisa want sommigen willen niet op de lijst ook al zijn ze agent van een merk, anderen willen liever de importeur erop zetten en derden zijn razend als de importeur genoemd wordt. Dat bevordert de uniforme aanpak natuurlijk niet. Het doel van de lijst is dat een mogelijke opdrachtgever direct weet wie hij moet bellen of mailen voor een bepaald merk. Dat kan nieuwe klanten opleveren nietwaar?

Gifbeker

Maar sommige specialisten vertegenwoordigen meerdere merken in dezelfde sfeer en willen geen openheid van zaken geven. Na de lijst gaan we naar de grote tegelbeurs Cersaie en dan voelt het alsof ik met een gifbeker rondloop. ‘Hoe haal je het in je hoofd om ons daar bij te zetten? Ja het klopt wel, maar dat hoeft niemand te weten!’

Waarom heb je dit merk niet van mij genoemd? Ik heb je toch drie maanden geleden gezegd dat ik ermee bezig ben en nu staat het er niet op?

Dus dit keer ben ik op het ergste voorbereid. Drie keer heb ik steekproefsgewijs de pdfs doorgenomen, niets gevonden. Het voelt bijna eng, als een ravijn dat verstopt zit onder de vaste grond. Ja, maar dat is het dus: Vaste grond. Door de afgelopen zoektochten is de band met alle agenten versterkt. De informatie komt adequater door en sommigen gillen op de mail met heel veel uitroeptekens: Ik eis dat je alleen dit schrijft!!!!

Geen klachten

Er is geen klacht gekomen dit jaar! Wel verzoeken om de lijst op de site te zetten. Vanwege de amok op de achtergrond kon dat niet. Nu wel. Met advertentiemogelijkheden in de zijlijn. De site moet veel meer gaan leven!!

Wie weet wat ik daarmee weer op mijn hals haal. Ik heb nog een verzendlijst, een abonnementenlijst, het is een hele lijstenbrijberg geworden. Vooral om de lezers te vinden. De tegelzetbedrijven die ons blad ontvangen hebben geen mailadressen, althans niet bij mij bekend. We hebben de hele familie al op spoorzoeken gezet. Zoals bij de broers Zuliani het mozaïek voor de Damrakpassage per steentje is uitgezocht door de vrouwen, zo proberen wij onze lezers te vinden.

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2016
pijltje Lijstenbrijberg
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug