Weblog mei 2016

BLOG

Knipselkrant

© Tegeltotaal

De tas hangt bij ons aan de vlaggenstok. Zelfs buiten de gebruikelijke tijd en dan bij zeer oudere jongeren. We hebben ons examen gehaald. Zo voelt het na drie maanden dag en nacht in touw te zijn geweest. Tegel Totaal natuurlijk, met twee huisbeurzen die fantastisch waren. Daarnaast een opdracht om een heel speciale reisgids over Toscane te schrijven. Dat werden er twee want om dat uitzonderlijke stukje Italië in één boekje te proppen, bleek onmogelijk.

© Tegeltotaal
© Tegeltotaal

Veel te doen en zoals iedereen uit ons vak zetten ook wij weer een tandje bij om tijd te winnen en meer inzet te leveren dan ooit tevoren. En dan stranden we ineens met de auto, overpakken, auto huren, toch naar de Cevisama en Portugal om bedrijven te bezoeken. Bagage achterlaten, vliegen, thuis. Werken en werken. Abonnementenbestand in orde brengen, lezersonderzoek, boeken in elkaar rijgen als een soort uit de hand gelopen hobby.

Waarvoor doe je dit allemaal? Eigenlijk voor die ene lezer. Mevrouw Kuyt uit Nijkerk. Ze vraagt op de huisbeurs van Julius van der Werf of ze er even bij mag komen zitten. Uiteraard.
De Tegel Totaal vind ik geweldig. Er staat zoveel in en ik leer er van alles door. Maar de foto’s zijn ook schitterend. In de zaak zit ik vaak even te kijken en dan knip ik van alles uit en maak er een plakboek van. Die kleuren bij voorbeeld, het inspireert mij om onze klanten weg te halen van al dat grijs. Ja, ik ben echt een fan van Tegel Totaal.

Je kunt veel bedenken aan complimenten maar dit natuurlijk nooit. Kritiek, mensen die het ‘krantje’ in de vuilnisbak gooien, architecten die alles via internet doen, daar ben je inmiddels wel mee vertrouwd. Maar iemand als Mevrouw Kuyt zat nog niet eens in ons wensenlijstje.

Spontane bijval

Een degelijke spontane bijval vormt voor ons allemaal wind in de zeilen, zoals Van der Werf de huisbeurs noemde. Met alle tegenslagen en extra opdrachten in de marge, staan er ineens ook adverteerders op die een touw toegooien. Je grijpt het vast met beide handen en gaat door, gedragen door die gunstige wind in de rug.

Tegel Totaal nummer twee kwam later uit dan gepland maar het is wel een bijzonder nummer met zoveel nieuws van twee huisbeurzen dat we helemaal met een schone lei aan de Consumenten Special gaan beginnen. Nou we zijn natuurlijk allang aan de slag. Want de twee boeken Toscane zijn af en heel bijzonder geworden. Verkrijgbaar bij uitgever Edicola, wat krantenkiosk betekent in het Italiaans. Het ligt op een iets hoger niveau dan een krantje.

Bij de beurs van Veris, Bouwcenter, werd ook de uitstraling van het vakblad bekrachtigd. Ook daar veel bijval en interactie met velen: Ze zijn van Magazine Tegel Totaal, hoorden we achter onze rug fluisteren. Van een krantje zijn we een magazine geworden. En tussendoor al een knipselkrant, uit Nijkerk.

Voorlopig staat een visite aan mevrouw Kuyt op mijn wensenlijstje. Een plakboek? Volgens mij is het een moodboard, een presentatie waardoor we allemaal in de stemming komen om iets met tegels te gaan doen. We hebben aan haar gedacht bij nummer twee. Na alle gepuzzel om het blad rond te krijgen, was het vooral zaak om niet zelf verknipt uit deze strijd te komen. Misschien moet Kuyt wel Kuit zijn of Kuijt… dat soort zoekplaatjes…. Had ze maar een kaartje gehad! Ook op de foto wilde ze niet, dus schaarde ik me maar onder de directie van Tagina. Wat een plannen! Wie de grote stappen van deze bijna Toscaanse firma – ze vielen net buiten mijn boekjes – wil volgen, kan zich altijd abonneren op Tegel Totaal!
Hier klikken om te bewerken.

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2016
pijltje Knipselkrant
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug