Weblog januari 2016

BLOG

Marathon

© Tegeltotaal

Sprinten en spurten, zelfs tijdens de feestdagen verruilden sommige tegelgekken de kerstboom nog voor keramisch hout dat even bij een klant afgeleverd diende te worden. Harde werkers met creatieve geest hebben geholpen om ook Tegel Totaal nummer 1 vervroegd op de persen te krijgen. Zodat we allemaal kunnen zien dat we op het goede spoor zitten met tegels. Niet alleen in het Centraal Station van Amsterdam maar ook in de particuliere sector.

De tegel is de optimale keuze met ook nog de best geleidende eigenschappen voor vloerverwarming, milieutechnisch goed en esthetisch oneindig qua mogelijkheden. De specialist in de winkel mag dit alles toelichten. Dit jaar gaan we hem ondersteunen met de consumentenspecial, gericht op: wat weet de particulier en wat hoort hij aanvullend qua informatie te krijgen?

Muur

En als die verkoper alles heeft uitgelegd, dan nog botst hij tegen een muur aan: de vrouw bepaalt; de man betaalt. Maar die vrouwen zijn niet altijd zo slim als ze denken. Op de koffie in het Oosten van het land bij een gerenommeerde groothandel horen we een dermate voorspelbare anekdote, dat hij verteld moet worden. Liefst ook live in de winkel straks.

De vrouw wil oud eiken als woonkamervloer. Het echte spul en niet die stenen namaak. Haar mondhoeken zakken en dat betekent: geen tegenspraak. Haar man informeert toch nog bij onze tegelcrack – in België spreken ze dat uit als krak en dat past wel in dit verhaaltje. Deze ontraadt met klem om echt hout boven vloerverwarming te leggen. De man snapt: kost veel te veel energie, verwarmt minder en het hout …hoe houdt het zich?

Keramisch

Met die blijde boodschap keert hij huiswaarts: Keramisch eiken gaat het worden. Lieverd, er zijn zulke mooie replica’s, niet van echt te onderscheiden en het onderhoud stelt niets voor. Je kunt het ook heel goed combineren met de vintage van die Spanjaard, Segarra, dan ben je helemaal in!

Je zou de beste man direct aannemen als redacteur, zo spits weet hij de kwaliteiten van tegels te verdedigen. Maar mevrouw wil echt eiken en niets anders. Dat geurt en leeft. Helemaal waar, dus daar ligt binnen een week een prachtig parket van dikke planken authentiek hout.

Het wordt die eerste dagen echter minder heet onder de voeten dan verwacht dus de thermostaat kan op heisa. ‘Misschien moeten de buizen nog wennen aan de groeven van het hout,’ oppert mevrouw. En ja hoor… daar is de eerste krak, zowel in het hout als in de relatie want meneer betaalt ineens wel heel veel aan energie. Ze hoeven gelukkig niet op een houtje te bijten, maar om alles er nu weer uit te halen, voert net te ver.

Miskoop

Dus mensen uit de branche, vecht met liefde voor de tegels en alles wat deze de grandeur geeft die het verdient. Elke miskoop heeft een lange termijn- effect dat nauwelijks nog om te buigen valt. Nou ja dat hout van die mevrouw wel, maar dat was niet de bedoeling. Ze sputtert nog: Die verkoper van de houtzaak zei echt dat het op vloerverwarming kon. Ja, maar niet wat de gevolgen zouden zijn.

Dat gaan we met zijn allen dit jaar dus wel doen. Het wordt een marathon om het snelste de klanten te overtuigen van de juiste keuze voor beide partners. Tussendoor gewoon adem blijven houden voor nieuwe en spannende zaken. Geurtegels bij voorbeeld, voorlopig met dennenluchtjes uit een flacon maar wie weet hoe lekker tegels kunnen ruiken met nieuwe technieken. En altijd een kopje koffie inschenken want dan hoor je verhalen… en die geur lokt iedereen naar binnen.

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2016
pijltje Marathon
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug