Weblog december 2016

WEBLOG

Het beste peerd van stal…

© Tegeltotaal

De Cersaie in Bologna opent voor ons allemaal het seizoen van intens leven met tegels. Daar zien we in één keer al het nieuws bij elkaar. Dus vanaf de eerste minuut willen we de hallen in. Dit jaar niet. Zoals al eerder aangekaart: wij hebben geen auto meer. Menigeen vindt dit zeer modern maar voor ons is het onhandig. We lenen wel auto’s van iedereen dus ook de Punto van onze schoonzoon blijkt een redmiddel.

Maar zo’n afgeleefd bakkie kan wel eens iets markeren. Een palletje bij de versnelling noem ik het maar even. Net als ik het stuur overneem, weigert de koppeling. Zoals een steigerend paard deze berijder niet mag, zo protesteert de Punto uit allemacht. We komen nog net thuis in zijn een, twee en soms drie.

Garage help ons! Italië hè, want daar wonen wij merendeels. De garage moet ons nog een nieuwe auto verkopen en lijkt ons goed gezind. De punto moet pico bello zijn op zondag voor de beurs. Nee, dat is hij niet want een onderdeel is niet aangekomen. Maandagochtend zijn we de eersten… onderdelen aangekomen, nee voor de lunch redden we niet… in de namiddag… veel meer werk dan we dachten…

De hoofdredacteur voelt nu echt het hoofd gloeien. Een simpele Punto, een week de tijd voor een kleine ingreep, niet naar Bologna? Hij stuift de deur uit met een nog zwakker autootje dat al uit elkaar rammelt als je ernaar kijkt. Maar de garage haalt hij wel en daar staat onze te repareren wagen nog altijd gewoon buiten.

Stampvoeten heeft geen zin, schelden houd je in, gewoon kijken met die blik en sissen: ‘Jullie zijn een klant kwijt.’ Om acht uur in de avond mogen we vertrekken naar Bologna. Waar we dus de persconferentie missen maar dat vinden we niet erg. Wel dat iemand een trouwe klant belazert. Dat hoef je maar één keer te doen… wij horen natuurlijk vooral de verhalen van klanten die de specialist een oor aannaaien door eerst offertes en informatie aan te vragen en dan goedkoper elders de order te plaatsen.

Heel kwalijk en journalistiek zullen we er alles aan doen om komend jaar ook dat punt te pareren. Maar onze tegelspecialisten staan vanaf nu ver verheven boven auto-verkopers. Wij geloven in de snelheid van handelen, de klantvriendelijkheid in onze branche. Je zult om een tegel minder snel verlegen zitten om vooruit te kunnen in het leven, maar toch zal ook die particulier de service als een vorm van genegenheid zien: Ik geef om u.

Door de valse start op de beurs zijn we dit jaar alles gaan inhalen op een eigenzinnige wijze. Je plakt er een dag aan vast om die eerste dag te compenseren. Maar ook ik maak blunders. Onze ViSoft voorvechter Aad Hillenaar staat in een tussenhal en we eindigen altijd bij hem om de beurs te bezegelen. Ik ben het beste peerd van stal… gewoon vergeten. Vrijdag vijf uur, blocnote dicht, naar huis… en daar staat ineens Aad bij de lift. ‘Ik heb wat leuks voor jullie, kom even mee.’ Een 3D- bril. Je ziet alles wat er is maar ook nog moet komen. Ideaal voor een inwijdiing in 2017. Met champagne natuurlijk. Voor elke nieuwe abonnee heffen we het glas en ook op alle trouwe lezers klinken we!

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2016
pijltje Het beste peerd van stal…
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug